Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tulumba Tatlısı

Hoş geldin! Aslan6 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Tulumba Tatlısı
0
96

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı su2 5 su bardağı un1 tatlı kaşığı şeker1 tutam tuzlu2 yemek yemek kaşığı tereyağ1 yemek kaşığı irmik1 yemek kaşığı nişasta4 adet yumurta Kızartmak için Sıvı yağ Şerbeti için 3 su bardağı şeker2 su bardağı şu12 damla limon Tulumba Tatlısı Tarifi Yapılışı Başlangıçta şerbetimizi hazırlayalım ve soğumaya bırakalım Hamuru için su, tuz, şeker ve yağı tencereye alıp kaynatalım Altını kıstıktan sonradan unumunuz bi anda döküp olan gücümüzle tahta kaşıkla çabucak karıştıralım ama topak olmasınAyrı bir barbar alıp ılımaya bıraktıktan sonra içine yumurta irmik ve nişastamızı da katıp tamamen yoğuralım hazırladığımız hamurumuzu sıkacak torbasına alalım ve soğuk olan yağımıza sıkalımYağın soğuk olup yavaş yavaş kızarması gerekiyor Çünki dışı hemen pişip içi hamur kalmaması gerekli O yüzden soğuk yağa sıkıyoruz ki çıtır olsun ve ikinci defa yaptığımızda da yağımızın ılık olması lazım aynı şekilde tekrarlamamız lazım nar gibi kızarttığımız tulumbalarımızı buz gibi soğuk şerbetimize koyuyoruz 2 dakika kaldıktan sonra alalım ve tatlımız soğuduktan daha sonra servise alabilirsiniz sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur
 
858,506Konular
983,095Mesajlar
33,116Kullanıcılar
TrsweozZSon üye
Üst Alt