Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı su2 5 su bardağı un1 tatlı kaşığı şeker1 tutam tuzlu2 yemek yemek kaşığı tereyağ1 yemek kaşığı irmik1 yemek kaşığı nişasta4 adet yumurta Kızartmak için Sıvı yağ Şerbeti için 3 su bardağı şeker2 su bardağı şu12 damla limon Tulumba Tatlısı Tarifi Yapılışı Başlangıçta şerbetimizi hazırlayalım ve soğumaya bırakalım Hamuru için su, tuz, şeker ve yağı tencereye alıp kaynatalım Altını kıstıktan sonradan unumunuz bi anda döküp olan gücümüzle tahta kaşıkla çabucak karıştıralım ama topak olmasınAyrı bir barbar alıp ılımaya bıraktıktan sonra içine yumurta irmik ve nişastamızı da katıp tamamen yoğuralım hazırladığımız hamurumuzu sıkacak torbasına alalım ve soğuk olan yağımıza sıkalımYağın soğuk olup yavaş yavaş kızarması gerekiyor Çünki dışı hemen pişip içi hamur kalmaması gerekli O yüzden soğuk yağa sıkıyoruz ki çıtır olsun ve ikinci defa yaptığımızda da yağımızın ılık olması lazım aynı şekilde tekrarlamamız lazım nar gibi kızarttığımız tulumbalarımızı buz gibi soğuk şerbetimize koyuyoruz 2 dakika kaldıktan sonra alalım ve tatlımız soğuduktan daha sonra servise alabilirsiniz sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.