
Tulumba Helvası Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağından biraz eksik sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- Çikolata, ceviz
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
Tulumba Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta, sıvı yağ,un ve hindistan cevizini tencerede karıştırıp akabinde ocağa alın.
- Başka taraftan şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın. İkisinin de sıcak olması değerli.
- Yaklaşık 10dk un pembeleşinceye kadar spatula ile eze eze karıştırın.
- Pembeleşince altını kısıp şerbeti yavaşça ekleyin. Dikkat sıçrayabiliyor.
- Bir kaç dk karıştırarak şerbeti çekmesini sağlayın.
- Ocaktan alıp birinci sıcağı geçince form verin.
- Üstüne benmari metodu erittiğiniz çikolatayı döküp ceviz yahut antep fıstığı ile süsleyip servis edebilirsiniz. Sonraki güne kalınca bile çok hoş oluyor.