
Tülay'ın Pastası Tanımı İçin Gereçler
Pandispanya keki için
- 4 yumurta
- 3.5 fincan şeker
- 3.5 fincan un
- 2 yemek kaşığı kakao
- Vanilya kabartma tozu
- Yarım paket sanayağ
- 1 su bardağı un
- 1 lt süt
- 1 bardak şeker
- Ocaktan aldıktan sonra 1 paket vanilya eklenecektir
- 1 paket krema
- 1 çay bardağı damla çikolata
- Fındık ceviz vs meyve ile de süsleyebilirsiniz.
Tülay'ın Pastası Tanımı Yapılışı
- Öncelikle pandispanya keki için materyalleri ekleyelim.
- Yumurta ve şekeri 10 dk çırpalım ve değerli olan püf noktası tıpkı tarafta çırpmak ve 10 dk çırpılırsa daha fazla kabarıyor.
- Akabinde öbür gereçler eklenerek kek kıvamı alınınca pandispanya kekini borcama dökerek evvelden ısıtılmış 180 derece fırına atabilirsiniz.
- İç krema için tencereye materyaller eklenir ve krema olana dek daima karıştırarak pişirin.
- Kekimizi fırından alalım ve 2 kesime bölelim ip ile kesebilirsiniz.
- Kremayı 2 kaseye bölelim birinci kata krema ikinci kata tekrar.
- Kekimizi ekleyelim öbür kremaya damla çikolata ekleyip karıştırın.
- Kekin üzerine spatula ile düzlenebilir.
- En son katına ise fındık ile süsledim. Dilerseniz sizler fındık yahut ceviz ile de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????