
Triliçe Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 6 adet yumurta
- 1 bardak şeker
- 8 kasık un
- Kabartma tozu
- 1 litre süt
- 1 paket krema
- 2 kasık şeker
- 2 paket kremşanti
- 1 bardak şeker
- 1 paket krema
- Yarım çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Triliçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri en az 5 dakika çırpıp kopuk kopuk olmasını sağlıyoruz. Bundan sonrası püf noktası unu ve kabartmayı eleyerek yavaş yavaş kaba alıyoruz. Spatula ile aynı yönde alttan üste doğru karıştırıp unu emmesini sağlıyoruz.
- Dikdörtgen borcamın heryerini yağlayıp harcı içine döküyoruz, borcamı hafifçe tezgaha vuruyoruz harcın üstü göz göz olacak 170 derece fırında pişiriyoruz. Rengi dönene kadar fırının ağzı açılmayacak tahmini 25 dakikada pişmiş oluyor.
- Kek fırında iken sütü ocağa alıyoruz krema ve şekerimizi koyup kaynatıyoruz. soğuması için kenara alıyoruz. .
- Kek pişip, soğuduktan sonra soğuyan süt karışımını kekin üstüne döküyoruz
- Şekeri bir tavaya alıp altını açıyoruz şekeri sürekli karıştırıp eritiyoruz. Şeker tamamen eriyince kremayı üzerine döküyoruz. Şeker sertleşecek kısık ateşte sütü de ilave edip sürekli karıştırıyoruz. Tamamen eriyince altını kapatıyoruz
- 2 paket kremşantiyi 1. 5 bardak sütle çırpıp kıvam alınca kekin üzerine döküp eşik bir şekilde yayıyoruz.
- Soğuyan karamelide döküp beyaz çikolataya ile düz çizgiler çekip kürdanla şekiller veriyoruz. 2 saat dinlendikten sonra yemeye hazır.