
Triliçe Tarifi İçin Malzemeler
Kek için
- 5 adet yumurta
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik ılık su
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket hazır krema
- 1 litre süt
- 1 paket krema
- 1 su bardağı şeker
Triliçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kekimizi hazırlıyoruz, yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz .
- Daha sonra diğer bütün malzemeler eklenerek iyice çırpılır .
- Borcama eşit şekilde yayılır ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Ve kek pişerken karamel sosumuzu hazırlıyoruz .
- Şekerimizi küçük bir tencereye alarak iyice eriyinceye kadar karıştırıyoruz ve tereyağını ekleyip tekrardan karıştırıyoruz ve kremayı ekliyoruz.
- Şekeri sertleşecek o sertlik gidene kadar karıştırmaya devam ediyoruz ,karamel sos buz gibi olacak.
- Ve şerbeti için; 1 litre süte şekeri ve kremayı derin bir kapta iyice karıştırıyoruz ve il sıcağı çıkan kekimizi delikler açıp her yerine gelecek şekilde şerbeti döküyoruz.
- Kek sütü çekip iyice soğuyunca üzerine hazırladığımız krem şantiyi sürüyoruz.
- Krem şantiden şekil vermek için bir buçuk yemek kaşığı kadar ayırıyoruz.
- Krem şantinin üzerine karamel sos döküyoruz ve üzerine ayırdığımız krem şantiyi tek tek çizgi çekiyoruz ve kürdan ile desen verip 4- 5 saat dinlenmesi için dolaba koyuyoruz afiyet olsun
.