
Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 litre süt
- 1 paket krema
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- En üste karamel sos ben ev yapımı kullandım, hazır satılanlar dan da kullanabilirsiniz
Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve toz şeker iyice çırpılır yaklaşık 10 dakika kadar.
- Sonra sıvı malzemeleri katıp tekrar çırpın.
- Daha sonra un karışımını eleyip tahta kaşıkla keki söndürmeden alttan yukarı doğru karıştırın.
- Yağlı kağıt serili borcama dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında ilk on dakika 170 derece de on dakikadan sonra ise 150 dereceye düşürüp 25 30 dakika daha pişirin.
- Şerbeti de hazırlayıp kekin ilk sıcağı geçince üstüne delikler açıp her yerine gezdirin.
- Soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra krem şantiyi sürüp karamel sosu gezdirin.
- Üstüne ince çizgiler belirleyip kürdanla çizin. Tarifim birebir ölçüdür çok lezzetli oluyor. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.