
Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı süt
- 1 paket krema (İsteğinize kalmış)
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kremşanti
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket krema
Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karamel sosu için; şekeri geniş bir tavaya alıp kaşık değdirmeden arada bir sallayarak eritelim.
- Tamamen eriyen karamelize olan şeker içine tereyağını ekleyelim çırpıcı ile karıştıralım.
- Kremayı da ekleyip, karıştırmaya devam edelim. Bu esnada topaklanır gibi olabilir. Çırpmaya devam edin eriyecektir.
- Kenara alıp soğutalım.
- Kek için; yumurtaları toz şeker ile iyice köpürene kadar çırpalım. Bayağı çırpılması önemli.
- Üzerine un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip spatula ile yavaşça söndürmeden karıştıralım.
- Tereyağıyla yağlanan borcama harcı döküp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20 dakika pişirip kontrol ederek çıkaralım.
- Şerbeti için; tüm malzemeyi tamamen karışama şeker eriyene kadar tel çırpıcı ile çırpalım.
- Krem şantiyi hazırlayalım.
- Kek fırından çıkıp ilk sıcağı gittiğinde üzerine kürdan ile delikler açalım ve şerbeti her yerine gezdirelim.
- Soğuyan kek üzerine şantiyi sürelim.
- Soğuyan karamel sosu gezdirip beyaz çikolata sosu ile çizgiler yapalım kürdan ile şekillendirelim.
- Buzdolabında 1 gece dinlendirmenizi tavsiye ederim
Afiyet olsun ????