Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Trileçe

Trileçe
0
35

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
trilece.jpg

Trileçe Tarifi İçin Malzemeler


Keki için;
  • 4 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket krema (İsteğinize kalmış)
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
  • 1 paket kremşanti
  • 1 çay bardağı süt
Karamel sosu için;
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema

Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Karamel sosu için; şekeri geniş bir tavaya alıp kaşık değdirmeden arada bir sallayarak eritelim.
  2. Tamamen eriyen karamelize olan şeker içine tereyağını ekleyelim çırpıcı ile karıştıralım.
  3. Kremayı da ekleyip, karıştırmaya devam edelim. Bu esnada topaklanır gibi olabilir. Çırpmaya devam edin eriyecektir.
  4. Kenara alıp soğutalım.
  5. Kek için; yumurtaları toz şeker ile iyice köpürene kadar çırpalım. Bayağı çırpılması önemli.
  6. Üzerine un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip spatula ile yavaşça söndürmeden karıştıralım.
  7. Tereyağıyla yağlanan borcama harcı döküp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20 dakika pişirip kontrol ederek çıkaralım.
  8. Şerbeti için; tüm malzemeyi tamamen karışama şeker eriyene kadar tel çırpıcı ile çırpalım.
  9. Krem şantiyi hazırlayalım.
  10. Kek fırından çıkıp ilk sıcağı gittiğinde üzerine kürdan ile delikler açalım ve şerbeti her yerine gezdirelim.
  11. Soğuyan kek üzerine şantiyi sürelim.
  12. Soğuyan karamel sosu gezdirip beyaz çikolata sosu ile çizgiler yapalım kürdan ile şekillendirelim.
  13. Buzdolabında 1 gece dinlendirmenizi tavsiye ederim :) Afiyet olsun ????
Trileçe Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,728Mesajlar
33,058Kullanıcılar
doguqanSon üye
Üst Alt