
Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
Kek için
- 5 adet yumurta (küçükse 6)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 200 gram sıvı krema
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
- 200 gram sıvı krema
- 1 paket krem şanti
Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri köpük haline gelene kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra unu kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip alttan üste doğru karıştıralım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına dökelim.
- 160 derece lik fırında pişirelim.
- Trileçenin sütlü sosu için uygun bir kapta süt, toz şeker ve sıvı kremayı çırpalım. Buzdolabında bekletelim.
- Karamelli sosu için, tavamıza şekeri alıp ķısık ateşte sürekli karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
- Açık bir renk alınca 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyelim ve yağ eriyene kadar karıştıralım.
- Sıvı kremayı da ekleyip sosumuz kıvamını alana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim. Kısa süreli karıştıralım.
- Ilımış olan kekimizi ters çevirelim yağlı kağıdı çıkaralım çatalla delikler açalım kekimizde.
- Soğuk şerbetimizi kekin üzerine dökelim.
- 1 paket krem şantiyi çırpalım krem şantiden süslemek için birazını ayırıp kalanını kekin üzerine dökelim her yerine yayalım.
- Ilımış olan karamel sosumuzu krem şantinin üzerine dökelim.
- Ayırmış olduğumuz krem şantiyle kekin üzerini süsleyip kürdan ile şekil verelim.
- 4- 5 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz sorularınız olursa buraya yorum olarak yazabilirsiniz video instagram sayfamda var profilimden bağlanıp izleyebilirsiniz???????? Deneyenlere afiyet olsun ????????.
Trileçe Tarifi Fotoğraflı Yapılışı