Trileçe Tanımı İçin Gereçler
Kek Harcı İçin
- 5 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1.5 -2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı süt
- 1 paket krema (Krema yoksa kaymak)
- 1 çay bardağı şeker (İsteğe nazaran azaltılabilir)
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kremşanti
- Karamel İçin
- 1.5 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Trileçe Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtaları ve şekeri güzelce köpürene kadar karıştır akabinde kalan gereçleri atıp kek karnını hazırla.-170 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişir (Pişme müddeti fırına nazaran değişiklik gösterebilir)
- Kek pişerken başka karışımları hazırlayalım. Şerbet sos.- bütün materyalleri bir kapta karıştırıp (Kaşık yardımıyla mikser kullanma) hazırladığımız sosu dolaba atıyoruz.
- Pişen keki fırından çıkartıp bir müddet soğumasını bekledikten sonra kekin karşıtını çevirip bir çatal yardımıyla kekte delikler açıyoruz ki şerbeti hoş çeksin.
- Soğuk kek ve soğuk şerbet karışımını artık buluşturma vakti
soğuk şerbeti kekin her yerine eşit gelecek formda kepçe yardımıyla döküyoruz ve bir köşede çekmesi için bırakıyoruz.
- Şerbeti çeken kekin üzerine artık krem şantiye sürüp dolaba dinlenmeye bırakabiliriz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.