Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Trileçe

Trileçe
0
47

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
trilece.jpg

Trileçe Tanımı İçin Gereçler


Pandispanya için
  • 4-5 adet yumurta (Yumurtanızın büyüklüğüne nazaran değişir)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un ve 1 tepeleme yemek kaşığı daha un
  • 1 adet vanilya
  • 2 adet kabartma tozu
Islatma sosu için
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 200 ml krema
Orman meyveli sosu için
  • 2 paket orman meyveli hazır sos (Sosun daha ağır olması için 2 paket kullandım 1 paket de kâfi olabilir)
  • Su
Kreması için
  • 2 paket kremşanti
  • Süt
Süslemek için
  • Hazırladığımız kremşanti

Trileçe Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak orman meyveli sosumuzu hazırlayalım.
  2. 2 paket sos bir tencereye alınır ve paketin üzerinde gösterdiği kadar su ek edilir.
  3. Kaynayana kadar karıştırılır.
  4. Kaynadıktan sonra soğuması için bir kenara alınır.
  5. Daha sonra kremşanti hazırlanır. 2 paket kremşanti ve süt bir kaba alınır krema kıvamını alana kadar güzelce çırpılır.
  6. Çırpıldıktan sonra bir müddet buzdolabında beklemesi için dolaba alınır.
  7. Fırınımızı 180 derece açalım.
  8. Pandispanya için 4-5 adet yumurtanın sarısı ve beyazı farklı kaplara ayrılır.
  9. Beyaz kısmı köpük köpük olana kadar düzgünce çırpılır.
  10. Sarı kısmına 1 su bardağı şekeri de ek edip hafif beyazlaşana kadar çırpılır.
  11. Daha sonra beyazlar sarıların üzerine ek edilir ve bir spatula yardımı ile köpükleri çok söndürmeden karıştırılır.
  12. Un, kabartma tozu, ve vanilya da ek edilip spatula ile pütür kalmayana kadar karıştırılır.
  13. Yağlamış olduğumuz borcamımıza kekimizin harcı dökülür ve güzelce yayılır. Bir kaç kez borcam yere vurulur kekimizin daha uygun kabarması için.
  14. Daha sonra evvelce ısıttığımız 180 derece fırında 20 25 dk kadar pişirilir.
  15. Fırından çıkan kekimiz biraz soğuduktan sonra ıslatma sosumuz hazırlanır.
  16. 5 su bardağı süt, şeker, ve krema bir kapa alınır.
  17. Şekerler eriyene kadar bir çırpıcı yardımı ile çırpılır.
  18. Soğuyan kekimizin üzerine dökülür.
  19. Daha sonra hazırlamış olduğumuz kremşatimizden 2 yemek kaşığı kadar üzerini süslemek için ayrılır ve geri kalan krema kekimizin üzerine güzelce yayılır.
  20. Orman meyveli sosumuz da kekimizin üzerine dökülür ve güzelce yayılır.
  21. Ayırmış olduğumuz kremşanti ile de kekimizi dilediğimiz üzere süsleyebiliriz. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun. ????????.
 
858,505Konular
982,700Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt