iltasyazilim
FD Üye
Trileçe Tarifi İçin Malzemeler Keki için;
*1,5 su bardağı şeker
*2,5 su bardağı un
*5 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*1 çimdik tuz
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yarısı sıcak su
*1 çay kaşığı karbonat
Sütlü şerbet için;
*3,5 su bardağı süt
*2 kutu krema
*2 çorba kaşığı şeker
Karamel için;
*1 çay bardağı toz şeker
*100 gram krema (Bir kutunun yarısı)
*2 yemek kaşığı tereyağı
Trileçe Tarifi Yapılışı Öncelikle şeker ve yumurta 5 dakika kesintisiz aynı yöne doğru çırpılır Sıvı malzemeler eklenir Kalan malzemelerde elenerek yavaş bir şekilde karıştırılır Önceden ısılmış 180 derecelik fırına verilir İlk 20 dk fırının kapağı açılmaz 20 dakikadan sonra kürdan yardımı ile kontrol edilir Pişirme bazen 25 dakikaya da uzayabilir Kontrollü pişirmenizi tavsiye ederim Unun kalitesine göre de un miktarı 3 bardak olabilir Eğer az olursa miktarı kek kabardıktan sonra söner Pişen keke kürdan ile delikler açın bu şerbetin daha iyi çekmesini sağlayacaktır Sütlü şerbet için süt, krema, şeker derin bir kaba alınarak ılıyana kadar kaynatılır Kekle şerbet ılık olması gerekiyor Şerbet döküldükten sonra 1 saat bekletilir karamel dökülür Ben hazır karamel kullandım İsteğe göre de kendiniz yapabilirsiniz Afiyet olsun
*1,5 su bardağı şeker
*2,5 su bardağı un
*5 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*1 çimdik tuz
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yarısı sıcak su
*1 çay kaşığı karbonat
Sütlü şerbet için;
*3,5 su bardağı süt
*2 kutu krema
*2 çorba kaşığı şeker
Karamel için;
*1 çay bardağı toz şeker
*100 gram krema (Bir kutunun yarısı)
*2 yemek kaşığı tereyağı
Trileçe Tarifi Yapılışı Öncelikle şeker ve yumurta 5 dakika kesintisiz aynı yöne doğru çırpılır Sıvı malzemeler eklenir Kalan malzemelerde elenerek yavaş bir şekilde karıştırılır Önceden ısılmış 180 derecelik fırına verilir İlk 20 dk fırının kapağı açılmaz 20 dakikadan sonra kürdan yardımı ile kontrol edilir Pişirme bazen 25 dakikaya da uzayabilir Kontrollü pişirmenizi tavsiye ederim Unun kalitesine göre de un miktarı 3 bardak olabilir Eğer az olursa miktarı kek kabardıktan sonra söner Pişen keke kürdan ile delikler açın bu şerbetin daha iyi çekmesini sağlayacaktır Sütlü şerbet için süt, krema, şeker derin bir kaba alınarak ılıyana kadar kaynatılır Kekle şerbet ılık olması gerekiyor Şerbet döküldükten sonra 1 saat bekletilir karamel dökülür Ben hazır karamel kullandım İsteğe göre de kendiniz yapabilirsiniz Afiyet olsun