iltasyazilim
FD Üye
Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yumurta
*1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
*15 su bardağı un
*2 paket kabartma tozu (1 yeterli)
*1 paket vanilya
Sütlü sos için;
*35 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı toz şeker
*2 kaşık sıvı krema
Karamel sos için;
*1 çay bardağı şeker
*1 yemek kaşığı tereyağı
*200 g sıvı kremadan kalanının tamamı
Üzeri için;
*1 paket krem şanti
Trileçe Tarifi Yapılışı Not:Ben kelepçede yaptım ama borcamda daha ince ve güzel olur diye düşünüyorum
1
*Sütlü sosu için bir kapta süt, toz şeker ve sıvı kremayı çırpıp buzdolabında bekletelim
*Yumurta ve toz şekeri çırpalım
*Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatulayla karıştırıp yağlı kağıt serili fırın kabına dökelim
*170 derecelik fırında 10 dk, sonra 150 dereceye düşürüp yaklaşık 30 dk pişirelim
*Karameli için, tavamıza şekeri alıp orta ateşte sürekli karıştırarak erimesini sağlayalım
*Açık bir renk alınca 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyelim ve yağı eriyince sıvı kremayı da ekleyip sosumuz katılaşana kadar kısık ateşte pişirelim
*Ilıyan keki ters çevirip yağlı kağıdı çıkarıp çatalla delikler açalım
*Soğuk şerbeti kekin üzerine dökelim
*1 paket krem şantiden süslemek için biraz ayırıp kalanını kekin üzerine yayalım
*Ilıyan karameli krem şantinin üzerine döküp yayalım Ayırmış olduğumuz krem şanti ile süsleyip kürdan ile şekillendirelim
*4 adet yumurta
*1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
*15 su bardağı un
*2 paket kabartma tozu (1 yeterli)
*1 paket vanilya
Sütlü sos için;
*35 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı toz şeker
*2 kaşık sıvı krema
Karamel sos için;
*1 çay bardağı şeker
*1 yemek kaşığı tereyağı
*200 g sıvı kremadan kalanının tamamı
Üzeri için;
*1 paket krem şanti
Trileçe Tarifi Yapılışı Not:Ben kelepçede yaptım ama borcamda daha ince ve güzel olur diye düşünüyorum
1
*Sütlü sosu için bir kapta süt, toz şeker ve sıvı kremayı çırpıp buzdolabında bekletelim
*Yumurta ve toz şekeri çırpalım
*Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatulayla karıştırıp yağlı kağıt serili fırın kabına dökelim
*170 derecelik fırında 10 dk, sonra 150 dereceye düşürüp yaklaşık 30 dk pişirelim
*Karameli için, tavamıza şekeri alıp orta ateşte sürekli karıştırarak erimesini sağlayalım
*Açık bir renk alınca 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyelim ve yağı eriyince sıvı kremayı da ekleyip sosumuz katılaşana kadar kısık ateşte pişirelim
*Ilıyan keki ters çevirip yağlı kağıdı çıkarıp çatalla delikler açalım
*Soğuk şerbeti kekin üzerine dökelim
*1 paket krem şantiden süslemek için biraz ayırıp kalanını kekin üzerine yayalım
*Ilıyan karameli krem şantinin üzerine döküp yayalım Ayırmış olduğumuz krem şanti ile süsleyip kürdan ile şekillendirelim
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.