
Trileçe Tanımı İçin Gereçler
Kek için materyaller;
- 6 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 4 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket sıvı krema
- 2 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket sıvı krema
Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel keki için şeker ve yumurtayı 5 dakika çırpın.
- Akabinde başka gereçleri yavaş yavaş ek edin.
- Birinci 15 dakika 170°c fırında daha sonra 180°c fırında 30-35 dakika pişirin.
- Keki piştikten sonra şerbeti için gereçleri bir tencerede şeker eriyinceye kadar ısıtın.
- Kek büsbütün soğuyunca keki kürdan yardımıyla delin.
- Şerbette ılıyınca kekin üzerine dökün.
- Şerbetini çekerken bu ortada krem şantiyi hazırlayın.
- Krem şanti için tüm materyalleri bir kabın içerisinde çırpın ve 1 saat buzdolabında bekletin.
- Kek şerbetini büsbütün çekince krem şantiyi kekin üzerine yayın.
- Karamel sosu için birinci evvel şekeriyi tavaya alın ve yeterlice eritin.
- Akabinde tereyağınıda ekleyip yeterlice eritin.
- En son sıvı kremayı ekleyin düzgünce eriyinceye kadar karıştırın.
- Soğuduktan sonra krem şantinin üzerine dökün.
- Süsü içinde ben hazır karanel sosuyla çizgiler yapıp kürdan yardımıyla biçim verdim. Siz dilerseniz krem şantiylede süsleyebilirsiniz.
- 1 gece dolapta bekletirseniz daha hoş sonuç alırsınız. 6 saat dolapta bekledikten sonrada tüketebilirsiniz.
Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı