Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tremisu

Tremisu
0
52

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
tremisu.jpg

Tremisu Tanımı İçin Gereçler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilin
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 çay bardağı un
Keki Islatmak İçin
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
Muhallebisi İçin
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 kaşık tepeleme un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı labne (100 gr)
Üzeri İçin
  • Kakao

Tremisu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak kekimizi hazırlayalım. Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak 5 dakika beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Başka gereçleri sırasıyla; süt, sıvı yağı ek ederek 1-2 dakika daha çırpalım.
  3. Akabinde kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek çırpalım.
  4. Gereçlerimiz karıştıktan sonra yağlanmış kalıbına harcımızı dökelim.
  5. Kekimizi evvelce ısıttığımız 180 derecede 30 dakika pişirelim. Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
  6. Muhallebi için labne hariç bütün gereçleri uygun bir tencereye alarak karıştıralım. Tencereyi ocağa alalım, muhallebi kaynayıp yoğunlaşana kadar pişirelim. Bu evrede daima karıştıralım.
  7. Muhallebimiz kaynayınca altını kapatalım ılımaya bırakalım. Ilıyan muhallebiye labne peyniri ekleyip çırpalım.
  8. Soğuyan kekimizi uygun bir servis tabağına alalım ve ılık suda karıştırarak erittiğimiz kahveli suyla ıslatalım.
  9. Üzerine muhallebiyi dökelim, spatula ile güzelce düzeltelim.
  10. Muhallebimiz güzelce soğuduktan sonra kakao eleyerek süsleyelim. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,675Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt