Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Trafik İle İlgili Neler Biliyorum

Hoş geldin! kingtp tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Trafik hakkında Neler Biliyorum

BİSİKLET KULLANIRKEN YAPILMASI GEREKENLER

Bisikletimizin boyu ve modeli boyumuza kilomuza ve yaşımıza yerinde olmalı, doruk ayarları içten üretilmiş olmalıdır Bu konuda iyi araştırma yapmalı kullanacağımız bisikletin bize uygun olduğundan emin olmalıyız

* Bisikletimizin ön ve arkadaki kısmında mutlaka reflektör bulunmalıdır
* Bisikletimizin zincirleri temiz ve yağlanmış olmalıdır
* Frenler! daima kontrol edilmeli, daima çalışır durumda olmalıdır
* Lastikleri gerektiği gibi şişmiş olmalıdır

Eğer bisiklete biniyorsak bütün bu emniyet önlemlerinin yanı sıra mutlaka bisiklet kaskı kullanmamız gereklidir

Bisiklet kaskı çocuklara fazla yakışan bir güvenlik aracıdır!

OKUL TAŞITI

Bir okul taşıtının sürücüsü mutlaka iyi bir sürücü olmalı, sizin emniyet içinde gezi etmeniz için gerekli tüm beceri ve bilgiye sahip olmalıdır Çünkü okul taşıtını kullanırken ve sizi yönlendirirken bu veri ve becerilerine ihtiyacı olacaktır Bizim de

SÜRÜCÜMÜZLE TANIŞMAMIZ,
OKUL TAŞITINA BİNMEDEN ÖNCE,
GEZI SIRASINDA ve
OKUL TAŞITINDAN İNDİKTEN DAHA SONRA ONUNLA İŞBİRLİĞİ İÇİNDE HAREKET ETMEMİZ GEREKİR
Bir lahza önce kendi yerimize dinmek
Çantamızı koymak
Yerimize oturmak
Şamatalı ve hareketli şakaları okula bahçesine değin cepte yakalamak,
Seyahat bitene değin yerimizde oturmak
İnmek için sürücünün iznini beklemek
Sırayla kapıya yakınlaşmak
Tutunarak inmek
Giysilerimizin bir yere takılmadığından belirlenmiş almak
5 adım kuralını bir defa daha yâd etmek
Aracın önünde ve peşinde durmamak, yürümemek,
Aracın önünden geçmek gerekliyse sürücünün bizi gördüğünden belli elde etmek

ARABALARDA ÇOCUK KOLTUKLARI

Otomobillerde çocuk koltuklarının kullanılmasının nedeni, araç içinde bulunan bir çocuğun kaza anında oturduğu yerden fırlayıp savrulmasını önlemektir Eğer bu önlenemezse kaza hemen aracın iç yüzeyine güçlü olarak çarpabilirler Bunun sonuçlarını tamamiyle önceden kestirmek mümkün değilse de en azında ağır şekilde yaralanacaklarını tahmin etmek şiddet değildir Bir çocuk koltuğu kullanılması halinde ise özellikle bu yaralanmanın şiddetini eksilmek muhtemel olduğu gibi bir takım hallerde bütünüyle önüne geçmek de mümkündür

Çocuk koltukları, bebekler için öbür, yürümeyi yeni öğrenmiş çocuklar için bambaşka ve okul çağındaki küçük çocuklar için bambaşka olmak üzere üç grup olarak incelenebilir Bunların dilekçe amaçları benzer ise de kendi özelliklerine tarafından kullanılması gereklidir

Tüm çocuklar için doruk ve kilolarına yerinde büyüklükte bir koltuk veya hopârlör seçilmelidir Huysuz halde güvenlik kemeri bağlantı kurmak herhangi bir yarar sağlamayacaktır *

858,505Konular
982,777Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt