Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Trabzonspor'un Şampiyonluk Yarışında Yalnız Kalması mı Etkiledi? MHK Başkanı Gündoğdu'dan Çarpıcı Açıklamalar

Trabzonspor'un Şampiyonluk Yarışında Yalnız Kalması mı Etkiledi? MHK Başkanı Gündoğdu'dan Çarpıcı Açıklamalar
0
76

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
s-0e9a954dc971570540f34be26d0fadaf223a2882.jpg

MHK Lideri Ferhat Gündoğdu, beINSports'ta Güntekin Onay'ın sorularını yanıtladı. 13 hakemle ilgili alınan kararlar hakkında açıklamalarda bulundu.

MHK Lideri Ferhat Gündoğdu, 'Aldığımız kararla ilgili operasyon yahut paklık üzere kıymetlendirme yapılmasını kabul etmiyorum. Çalışılan bir projenin birinci etabı olarak tanımlıyoruz.' sözünü kullandı.

'Aldığımız karar klasman belirleme.'

'Karar açıklandığından beri 48 saat olmadı. Çok fazla telaffuzlar oldu fakat bu karar, operasyon yahut paklık sözleriyle değerlendirilmemeli, bu türlü bir durum yok. Aldığımız kararın bir operasyon olarak değerlendirilmesini kabul etmiyorum. Türk hakemliğinin geleceği için çalışılan bir projenin birinci etabı. Aldığımız karar klasman belirleme.'

'Klasman belirleme temmuz yahut ağustos ayında belirlenir. Sonrasında da devre ortasında belirlenir. Bu türlü alışık olmadığımız bir durum var. Serdar Tatlı periyodunda bu karar, 4 periyoda çıkarıldı.'

'Hakem arkadaşlarımızın hiçbir hata örgütü, hiçbir yasa dışı işle alakası yoktur.'

'Görevde olan ve olmayan arkadaşlarımın hepsinin, örgütlerle ilişkilendirilmesinden son derece rahatsızım. Bunlarla ilgisi yok. Yılların yıpranmışlığı var. Kimi arkadaşlarımız, kurumun üstünde davranmaya başladılar. Bundan hakemlik sisteminin olumsuz etkilendiği tespitini yaptık. Davranışlarında hür olmayan hiçbir hakem, yanlışsız karar veremez. Hakem arkadaşlarımızın hiçbir kabahat örgütü, hiçbir yasa dışı işle alakası yoktur. Esasen devletin gerekli sistemleri hepimizi incelemiştir.'

'Bazı arkadaşlarımız bilerek yahut bilmeyerek kurumun üstünde olmaya başladılar. Bu durum kurumumuzu yıprattı. Türk futbolunun 10 hafta değil, 1 gün bile beklemeye tahammülü yok. Karar 8 Mart günü verilmedi. Son 1.5 aydır, adım adım Nihat Özdemir'e rapor verdim. 1.5 aylık çalışmanın geldiği noktaydı 8 Mart. Her şeyden emin olmamız gerekiyordu.'

'Bizde grev yok, istifa edebilirler.'

'Hakemlik yapmak isteyen arkadaşlar olursa, alt kategoride devam edebilirler. Gözlemci olabilirler. Bir alt lig için VAR çalışması yapıyoruz, orada da devam edebilirler. Önümüzdeki hafta bu arkadaşlara davet göndereceğim ve tek tek görüşeceğiz.'

'Bu kararda kimsenin dahli yoktur. Ne TFF Lideri, ne kulüp liderleri ne de diğer şahıslar... Bu listenin hazırlanmasından ve sunulmasından büsbütün ben ve grubum sorumludur. Danışmanımız David Ellarey'nin de dahli ve listeden haberi yoktur...'

'Mete Kalkavan'ın bırakması bir karardır. Bizde grev yok, istifa edebilir, belirli bir müddet vazife almak istemeyebilir. 6719 hakemimiz var. Aşağıda bekleyen çok genç arkadaşımız var. Yıllarca B-C klasmanında bekleyenler var. Alttan gelenler çok düzgün, iddialıyım.'

'Trabzonspor direkt etkilemedi lakin...'

Güntekin Onay'ın 'Trabzonspor'un şampiyonluk yarışında tek başına kalması bu kararı almanızda tesirli oldu mu?' sorusuna Ferhat Gündoğdu, 'Doğrudan tesir etmedi ancak etkenlerden biriydi.' cevabını verdi.

'Yabancı hakeme karşıyım.'

'VAR odasında vazife alacak arkadaşlarımız, imtihana giriyor. 100 üzerinden 75 alamayan VAR odasına giremiyor. 40 üzerinde kliple, görsel hafızaları gelişti. Birçok eğitimimiz var. Sık sık VAR odasına giren hakemlere Riva'da eğitim veriyoruz. Çizgilerde bir standart oluştu. VAR odasına çok fazla yetki vermediğimiz, staj yapsın diye AVAR II atadık.'

'Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus arkadaşım. Şimdi konuşmadık. Birtakım arkadaşlarımız aradı. Açıklama yapacağımı söyledim. Şimdilik konuşmamalarını tavsiye ettim. Sağ olsunlar dinlediler. Başka arkadaşlar aramadı, şaşkınlık içinde olabilirler.'

'Biz ülke olarak çok savaşa girmişiz lakin daima küllerimizden doğmuşuz. 80 milyonluk çok büyük bir devletiz. Bu türlü bir insan kaynağının olduğu yerde yabancı hakeme karşıyım.'

858,500Konular
982,380Mesajlar
32,974Kullanıcılar
Üst Alt