Trabzon Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı maya
- 1.5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- Kaşar peyniri yahut kolot peyniri
- 1 adet yumurta sarısı
- Tereyağı
Trabzon Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırın.
- Suyu azar azar ek ederek hamur pürüzsüz olana kadar yeterlice yoğurun.
- Ağzını streçle kapatıp oda sıcaklığında 20 dk bekletin.
- Daha sonra hamuru un serptiğiniz tezgahta 2 modüle bölerek beze haline getirin.
- Unlanmış tepsiye koyun ve üstünü kapatıp yarım saat daha bekletin.
- Elle yahut merdaneyle haldeki üzere yuvarlak açarak kenarlarını 1 cm kıvırın.
- Üzerine çokça rendelenmiş kaşar peyniri koyarak 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Çıkardıktan sonra kenarlarını tereyağı ile yağlayın.
- Yumurta sarısını da pidenin üzerine koyun. Pidenin sıcağıyla pişecektir ????.
Deneyeceklere afiyet olsun ????
Trabzon Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.