Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Trabzon Pidesi

Trabzon Pidesi
0
23

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
trabzon-pidesi.jpg

Trabzon Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için :
  • Kaşar peyniri yahut kolot peyniri
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Tereyağı

Trabzon Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Un ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırın.
  2. Suyu azar azar ek ederek hamur pürüzsüz olana kadar yeterlice yoğurun.
  3. Ağzını streçle kapatıp oda sıcaklığında 20 dk bekletin.
  4. Daha sonra hamuru un serptiğiniz tezgahta 2 modüle bölerek beze haline getirin.
  5. Unlanmış tepsiye koyun ve üstünü kapatıp yarım saat daha bekletin.
  6. Elle yahut merdaneyle haldeki üzere yuvarlak açarak kenarlarını 1 cm kıvırın.
  7. Üzerine çokça rendelenmiş kaşar peyniri koyarak 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  8. Çıkardıktan sonra kenarlarını tereyağı ile yağlayın.
  9. Yumurta sarısını da pidenin üzerine koyun. Pidenin sıcağıyla pişecektir ????.
İki adet pide çıkıyor bu tanımdan.

Deneyeceklere afiyet olsun ????❤️.

Trabzon Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,843Mesajlar
33,081Kullanıcılar
sadrazamcaSon üye
Üst Alt