iltasyazilim
FD Üye
Trabzon Hurmasının Faydaları Nelerdir?
Trabzon hurması bir ağaç türü ve bunun meyvesine verilen addırKışın yaprağını döken, geniş tepeli aralıklı dallı bir ağaççıktır
Gövdenin kabuğu levhalar halinde çatlaklıdırYapraklar eliptik bir yapıda 6–15 cm uzunluğunda, üstteki yüzü parlak koyu yeşil ve tüysüz, daha alçak yüzü tüylüdür
Trabzon Hurması ürkiye'de genelde Akdeniz kıyılarında üretiliyor Türkiye'de 665 bin adet ağacı bulunan meyvenin yıllık üretiminin 15 bin ton oluyor
Trabzon Hurması Faydaları
Magnezyum, potasyum, kalsiyum, çinko ve fosfor oranı yüksek İyi bir demir, potasyum ve kalsiyum kaynağıYüksek düzeyde içerdiği askorbik asit ve fenolik bileşikler, bu meyveye yüksek düzeyde antioksidan özellik sağlıyor Buruk tadı, içerdiği yüksek miktardaki fenolik bileşiklerden geliyorKalpdamar sistemi hastalıklarına olumlu etkisi var Son yıllarda yapılan araştırmalarda kolesterolü düşürücü özelliği tespit edildi
Tansiyonu düşürüyor, iştahı açıyor
Bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor
Sindirim sistemi hastalıklarına iyi geliyor
Kansızlığa, vitamin eksikliğine, midebağırsak hastalıklarına ve soğuk algınlıklarına karşı iyi geliyor
Kayda Değer bir lif kaynağı, ishali kesmede etkin
İştah açıyor, yaprakları Uzakdoğu'da *
Trabzon hurması bir ağaç türü ve bunun meyvesine verilen addırKışın yaprağını döken, geniş tepeli aralıklı dallı bir ağaççıktır
Gövdenin kabuğu levhalar halinde çatlaklıdırYapraklar eliptik bir yapıda 6–15 cm uzunluğunda, üstteki yüzü parlak koyu yeşil ve tüysüz, daha alçak yüzü tüylüdür
Trabzon Hurması ürkiye'de genelde Akdeniz kıyılarında üretiliyor Türkiye'de 665 bin adet ağacı bulunan meyvenin yıllık üretiminin 15 bin ton oluyor
Trabzon Hurması Faydaları
Magnezyum, potasyum, kalsiyum, çinko ve fosfor oranı yüksek İyi bir demir, potasyum ve kalsiyum kaynağıYüksek düzeyde içerdiği askorbik asit ve fenolik bileşikler, bu meyveye yüksek düzeyde antioksidan özellik sağlıyor Buruk tadı, içerdiği yüksek miktardaki fenolik bileşiklerden geliyorKalpdamar sistemi hastalıklarına olumlu etkisi var Son yıllarda yapılan araştırmalarda kolesterolü düşürücü özelliği tespit edildi
Tansiyonu düşürüyor, iştahı açıyor
Bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor
Sindirim sistemi hastalıklarına iyi geliyor
Kansızlığa, vitamin eksikliğine, midebağırsak hastalıklarına ve soğuk algınlıklarına karşı iyi geliyor
Kayda Değer bir lif kaynağı, ishali kesmede etkin
İştah açıyor, yaprakları Uzakdoğu'da *