Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Torchlight II: İlk İzlenimler

Torchlight II: İlk İzlenimler
0
273

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
Torchlight, Diablo 3 ’ün çıkmasına daha yıllar varken, yılının Ekim ayında gelmiş ve hepimize çok hoş bir sürpriz yapmıştı hatırlarsınız Her ne dek oyunun sanat tarzı ve grafikleri Diablo 3 ’ü andırsa da espri anlayışı ve kendine has stili ile epeyce eşsiz bir oyundu Torchlight (oyun mekaniklerinden bahsetmiyorum şüphesiz, mekaniksel anlamda oyun bir Diablo klonundan başka bir şey değil) Torchlight ’ın en beğendiğim kısmı, öteki Diablo klonlarının bir türlü düzgün beceremedikleri için başarısız oldukları kısımdı: Öldürme duygusal Torchlight ’ın öldürme hissi aslında güzeldi, başlıca ortamı yara bere, her tarafa kan fışkırta fışkırta ilerliyordunuz Hele hele büyük bir düşman grubunu zinde bir yeteneğinizle yaymak olağanüstü derecede zevkliydi
Ama oyunun büyük eksikleri vardı şüphesiz En önemlisi hiç bir çokluoyuncu imkanı sunmuyordu, yani ne oyunu arkadaşlarınızla oynayabiliyordunuz, ne de öteki oyuncularla PVP yapabiliyordunuz Torchlight eğer bunu da sağlasaydı, bitirilip çıktıktan bir kaç ay sonradan unutulan bir oyun olmayacaktı Unutulan diyorum ama oldukça büyük bir hayran kitlesini de peşinden sürükledi oyun, ikinci oyunun arefesinde hala Torchlight oynayan bir çok insan var
Önce bu yazının amacını kısaca açıklayayım: Bu yazıyı yazmaktaki amacım tamamen oyun hakkındaki birincil izlenimlerimi paylaşmak Oyundaki sınıflardan veya quest ’lerden uzun uzun bahsetmeyeceğim, aslında oyunun genel hissiyatını ve atmosferini sizinle paylaşmak istiyorum
Ilk Önce Torchlight II ile birlikte evvelden yalnızca zindanlar ve bir kasabadan oluşan Torchlight serisine bir adet, bol mahlukat içeren dünya geliyor Yani tıpkı Diablo ’da ya da bir çok Diablo klonunda olduğu gibi oyun dünyasını gezebiliyor, bambaşka bölgelerde quest yapabiliyor ve kısıtlı da olsa önceki oyunda o kadar bulunmayan bir keşif tadı alıyorsunuz Bazıları bunun Torchlight ’ın ruhunu bozduğunu savunabilir fakat bizzat gayet hoş olmuş, oyun öncekinden daha batmış gözüküyor
Oyunda Engineer, Outlander, Embermage ve Berserker isimlerinde dört tane şahsiyet sınıfı var oysa ne eyvah fakat her sınıfı deneme şansım olmadı, yalnızca Berserker sınıfını deneyebildim ve gördüğüm kadarıyla oyunun vuruş duygusal birincil oyun değin iyi ve ne dek sert vurduğunuzu, vurduğunuzda gördüğünüz efektleri ayrıntılarıyla kullandığınız yetenekler belirliyor Oyunda yeniden üç adet yetenek ağacı var ve tekrar benzer Diablo 2 ’de olduğu gibi her seviyede stat puanı (sınıfınıza ve karakterinizi hangi yönde ilerletmek istediğinize kadar sağlık, mana gibi özelliklere puan dağıtıyorsunuz) Kabiliyet ağaçları ve şahsiyet geliştirme sistemi de bana oldukça hoş geldi, eğer isterseniz iyice edilgen güçlendirmelerle batmış ve kararlı bir şekilde zarar veren veya faal güçler kullanan ve bir vuruşta daha pozitif hasar veren bir şahsiyet yaratabilirsiniz Kabiliyet sistemi o kadar tasarlanmış ancak, ne tür bir şahsiyet yaratırsanız yaratın, daha sonra pişman olmayacağınız bir şahsiyet yaratmış olacaksınız ve bir diğer karakterin diğerinden çok keskin bir üstünlüğü olmayacak gibi duruyor Bu bazılarına kadar bir avantaj veya dezavantaj olabilir, sizin için bir karakterin sadece kabiliyet ağacına verdiği puanlarla diğerinden olabildiğince öbür olması çok önemliyse bunu eksi bir yön olarak da görebilirsiniz fakat açık konuşmak gerekirse bunun daha açık uçlu bir sistem olduğunu ve “cookie cutter dediğimiz defalarca aynı türden build ’lerin yaratılmasını engelleceğini düşünüyorum neticede güçler anlamında olmasa da yetenekler anlamında her kişilik diğerlerinden daha farklı oluyor, çeşitlilik artıyor

Torchlight II ’nin önceki oyundan en büyük artısı ise internet üzerinden öteki oyuncularla oynanabilmesi İnternetten oynanabilme özelliğinin Torchlight II ’yi Torchlight ’tan fazla daha uzun ömürlü ve çok daha pozitif oynanacak bir oyun haline getiriyor (birincil oyunun kazanamadığı çokluoyuncu olmayan oyunları kuşkusuz oynamayan kitleyi de kendine çekecek aynı zamanda Torchlight II) Oyunun beta sürümünde yalnızca internetten oynanabilen oyunları oynayabiliyorsunuz, dolayısıyla bol bol deneme şansımız oldu ve sistemin çalışması gerektiği gibi çalıştığını söyleyebilirim Torchlight II ’nin sadece bu nitelik baştan sona ticari anlamda birincil oyundan fazla daha fazla galibiyet yakalayacağı emin
Dediğim gibi, oldukça kısa bir vakit test şansım oldu ve bir incelemeden fazla bir haber niteliğinde sizinle birincil izlenimlerimi paylaşmak istedim Epeyce güzel bir oyun olacağa benziyor Torchlight II, bununla beraber stat puanı dağıtma, identify scroll faydalanma gibi özellikleri doğru farklı bir şeyler arayan ama Diablo 3 ’ü oynamayacak olan Diablo 2 purist ’lerini de kendine çekecek bir oyun Torchlight II, birincil oyundan fazla daha üstün bir şekilde geliyor…

858,505Konular
982,793Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt