Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Toprak Güveçte Yoğurt

Toprak Güveçte Yoğurt
0
47

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
toprak-guvecte-yogurt.jpg

Toprak Güveçte Yoğurt Tanımı İçin Gereçler

  • 5 litre günlük taze süt
  • Yarım yemek kaşığı yoğurt ( maya olarak)

Toprak Güveçte Yoğurt Tanımı Yapılışı

  1. 5 litre günlük taze sütü tenceremize güzelce süzüyoruz ve ocağımıza alıyoruz.
  2. Denetimli olarak kaynayana kadar pişiriyoruz.
  3. Kaynayınca 10 dk daha kısık ateşte kaynatıyoruz.
  4. Kaynayan sütü toprak güvece alıyoruz ve mayalama sıcaklığına gelene kadar bekliyoruz.
  5. Serçe parmağımızla sütü denetim ediyoruz. 6 sn sütün içinde tutabilirsek istediğimiz sıcaklığa gelmiş demektir.
  6. Sıcaklık parmağınızı ısırıyormuş üzere olacak.
  7. Çabucak sonrasında mayayı çırpıp bir çimdik tuz ekliyorum ben.
  8. Sütten alıp yoğurdu sıvılaştırıyorum ve güvece ek ediyorum.
  9. Bir iki çeşit karıştırıp fırına koyuyorum ve üzerine bir bez örtüyorum. (!!dikkat!! güvecin kapağını kapatmıyorum ve fırını ısıtmıyorum. ).
  10. Fırının kapağını kapatıp 4-5 saat bekleyip yeniden güvecin kapağı açık kalacak halde dolaba kaldırıyorum ve bir gece kapağı açık bekletiyorum.
  11. 1 gün bekledikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz. ????taş üzere yoğurdumuz hazır.
 
858,505Konular
982,679Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt