Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Topik nedir? Meşhur Ermeni Mezesi nasıl yapılır? Topik içinde ne var?

Topik nedir? Meşhur Ermeni Mezesi nasıl yapılır? Topik içinde ne var?
0
196

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
8MTi4_1575446875_7447.jpg

Ermeni mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan topik, kalabalık sofralarda kesinlikle yapılması gereken başlangıç olarak servis edebileceğiniz bir yemektir. İçi enfes dolgulu olan topik kısa müddette pişirmek isterseniz hazırladığımız tanımı deneyebilirsiniz.

Topik patates ya da un ile karıştırılmış, soğan, fındık ve kuş üzümü dolgusunu çevreleyen ve otlar, baharatlar ve tatlarla tatlandırılmış, nohut bazlı bir hamurdan oluşan vejetaryen köfte olarak düşünülen bir Ermeni yemeğidir. İçli köfte üzere yapılan lakin daha kolay olan topik, bir sefer tadına bakanları hayran bırakıyor.  Nohutla yapılan topik mezesi püf noktaları bilindiğinde kusursuz bir lezzet olarak sevilerek tüketiliyor. Lezzetiyle hayli dikkat çeken topik nasıl yapılır merak ediliyor. Bugünkü hazırladığımız tarifler arasında topiği bulabilirsiniz.

ADDef_1575447733_1656.jpg

TOPİK TANIMI:

MATERYALLER

1 su bardağı haşlanmış nohut
2 orta uzunluk haşlanmış patates
1 su bardağı dolusu tahin
Piyazlık biçimde doğranmış 5 orta uzunluk kuru soğan
1’er çorba kaşığı kuş üzümü ve dolmalık fıstık
2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar

M8G6b_1575447123_3431.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle doğranmış soğanları bir tavaya koyup, üzerine de tuz ve şekeri ilave edip, soğanların rengi dönene kadar kavurun.

Ardından kuş üzümü ve dolmalık fıstığı da ekleyip, suyla birlikte haşlanmaya bırakın.

Pişen soğanlara yarım su bardağı tahin ekleyin ve tavayı ocaktan alın.

Haşlanmış nohutların üst kısımlarını soyup, patatesleri de ek edin. Blenderdan geçirip, püre haline getirin. Üzerine kalan yarım bardak tahini ve tuzu da ek edin ve kıvamlı bir harç haline getirin.

Hazırladığınız harcı  5-6 kesime ayırıp, streç sineması iki kat yaparak tezgaha koyun.

Kesimlere ayırdığınız harç hamurunu tek tek avucunuzun içine alın, parmaklarınızla açın ve içine soğanlı harçtan koyup streç sinema yardımıyla bütünleştirerek top formunu verin.

Topiklerin üzerine limon suyu ve tarçın ekleyerek servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt