Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Topalak

Topalak
0
23

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
topalak-1.jpg

Topalak Tarifi İçin Malzemeler


Köftesi için;
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un(silme)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
Diğer malzemeler;
  • 200 gram kırmızı et
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tane küçük kuru soğan
  • Zeytinyağı
  • 1 tane limonun suyu (isteğe bağlı)
  • Karabiber
Üzeri için;
  • Zeytinyağı veya tereyağı
  • Kuru nane

Topalak Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle bulgur ve irmiği 1 su bardağı sıcak su ile ıslatıp ağzını kapatıp dinlendirdim. (20dk).
  2. Bulgur dinlenirken kuşbaşı eti basınçlı tencerede pişirip hazırladım.
  3. Dinlenen bulgurun üzerine baharatlarını ilave edip ara ara elimi ıslatarak macun kıvamına gelene kadar yoğurdum.
  4. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp unladım.
  5. Tencereye zeytinyağı ekleyip sırası ile kuru soğan, salça, eti, nohutu 1dk gibi arayla kavurdum.
  6. Üzerine 5 su bardağı su, 1 tane limonun suyu, tuz, karabiber ekleyip kaynamaya bıraktım.
  7. Köfteleri süzgece alıp iyice sallayarak unundan arındırdım. (fazla ununu almazsanız yemeğinizin suyunun kıvamı ve rengi değişecektir).
  8. Kaynayan suya köfteleri atıp 15 dk pişirdim. (Burda sıcak su ile yemeğin suyunu ayarlayabilirsiniz. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun ????❤.
Topalak Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,397Mesajlar
32,983Kullanıcılar
bkalkan68Son üye
Üst Alt