Ton Balıklı Salata Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet orta uzunluk domates
- 2 adet orta uzunluk salatalık
- 2 adet orta uzunluk havuç
- Yarım kıvırcık
- Yarım göbek
- Yarım göbek mor lahana
- 2 yemek kaşığı mısır
- Yarım nar
- 5 adet ceviz
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet limon
- 1 çay bardağı sirke
- 2 adet ton balığı
Ton Balıklı Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar,
- Öncelikle mor lahanamızı ortadan ikiye bölüp ince ince doğrayıp yıkıyoruz.
- Akabinde kabımızın içerisine bir çay bardağı sirkemizi ve iki yemek kaşığı kadar tuzumuzu koyup lahanamızı ovuşturuyoruz ki hem acılığı gitsin hem sertliği.
- Daha sonra kıvırcıklarımızı ve göbeğimizi bütün materyallerimizi pakça yıkıyoruz. Ben tercihen havuç ve salatalığı rendeleyip, domatesleri küp küp doğradım.
- Bütün materyallerimizi koyup karıştırıyoruz.
- Üzerine ton balığımızın yağını süzüp koyuyoruz.
- Etrafına cevizler ve narlar ile süslüyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.