
Ton Balıklı Makarna (Akdeniz Usulü) Tanımı İçin Materyaller
- 2 büyük diş sarımsak (ya da 4 küçük diş)
- 2 domates
- 100 gram ton balığı
- 4 yaprak fesleğen (fesleğen yoksa maydanoz)
- 10-12 siyah zeytin
- 250 gram fettucini/ makarna
- 3-4 kaşık zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Ton Balıklı Makarna (Akdeniz Usulü) Tanımı Yapılışı
- Evvel makarna suyunu ocağa koy, biraz ısındıktan sonra makarnaları ve bir tatlı kaşığı tuzu ekle.
- Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.
- Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp çok büyükse küçük kesimlere böl (en çok vakit alan kısmı burası).
- Sarımsakları ez ya da minik minik doğra.
- Zeytinyağını tavada ısıt (büyük bir tava kullan).
- Sarımsakları tavaya atıp hafif yağda kavur, kendini salsın, kokusu çıksın.
- Üzerine domatesleri ekle. İsteğine nazaran tuz karabiber ekle.
- Bir tutam şeker ekle domatesin keskin asidini alması için. 10-15 dk kadar domates sosu pişsin.
- Öbür yandan makarnayı haşla ve süz. Pişen sosun içine en son ocaktan almaya yakın zeytinleri ve ton balığını ekle, karıştır.
- Üstüne makarnayı ekle sosla birlikte karıştır hafif ısındıktan sonra altını kapat.