Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ton Balıklı Makarna (Akdeniz Usulü)

Ton Balıklı Makarna (Akdeniz Usulü)
0
103

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
ton-balikli-makarna-akdeniz-usulu-1.jpg

Ton Balıklı Makarna (Akdeniz Usulü) Tanımı İçin Materyaller

  • 2 büyük diş sarımsak (ya da 4 küçük diş)
  • 2 domates
  • 100 gram ton balığı
  • 4 yaprak fesleğen (fesleğen yoksa maydanoz)
  • 10-12 siyah zeytin
  • 250 gram fettucini/ makarna
  • 3-4 kaşık zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Ton Balıklı Makarna (Akdeniz Usulü) Tanımı Yapılışı

  1. Evvel makarna suyunu ocağa koy, biraz ısındıktan sonra makarnaları ve bir tatlı kaşığı tuzu ekle.
  2. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.
  3. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp çok büyükse küçük kesimlere böl (en çok vakit alan kısmı burası).
  4. Sarımsakları ez ya da minik minik doğra.
  5. Zeytinyağını tavada ısıt (büyük bir tava kullan).
  6. Sarımsakları tavaya atıp hafif yağda kavur, kendini salsın, kokusu çıksın.
  7. Üzerine domatesleri ekle. İsteğine nazaran tuz karabiber ekle.
  8. Bir tutam şeker ekle domatesin keskin asidini alması için. 10-15 dk kadar domates sosu pişsin.
  9. Öbür yandan makarnayı haşla ve süz. Pişen sosun içine en son ocaktan almaya yakın zeytinleri ve ton balığını ekle, karıştır.
  10. Üstüne makarnayı ekle sosla birlikte karıştır hafif ısındıktan sonra altını kapat.
Tabağa aldıktan sonra üzerini fesleğen ya da maydanozla süsle.
 
858,505Konular
982,685Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt