Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tombik Hamburger Ekmeği

Tombik Hamburger Ekmeği
0
47

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
tombik-hamburger-ekmegi-1.jpg

Tombik Hamburger Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 ml su bardağı
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ (5 yemek kaşığı)
  • Yarım çay bardağından bir parmak eksik tereyağ (1 yemek kaşığı tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket @mutfaginyildizi instant maya (Pakmaya kullanmanızı tavsiye ederim.)
  • 5-6 su bardağı arası un(kontrollü ekleyelim)
Üzeri için
  • Kavrulmuş susam(isteğe bağlı)
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez

Tombik Hamburger Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yoğurma kabımıza ılık su,süt,şeker ,sıvı yağ ve mayamızı koyup iyice karıştıralım.
  2. Ağzını kapatıp 15 dk mayanın aktif olması için bekletelim. Süre sonunda maya köpük köpük olacaktır.
  3. Daha sonra erimiş tereyağ,unumuzu azar azar ve tuzumuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
  4. Hamurumuzu tezgahın üzerine koyup minimum 15 dk içe katlaya katlaya yoğuralım.
  5. Hamurumuzu ne kadar uzun süre yoğurursak ve yumuşak olursa ekmeklerimizde o kadar yumuşak.
  6. Olacaktır.
  7. Hamurumuzu 35 dk sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakalım.
  8. Mayalanan hamurumuzu yoğurup havasını alalım. İstediğimiz büyüklükte içe doğru katlayarak beze yapıp tepsimize dizelim.
  9. Üstünü kapatıp 15-20 dk tepsi mayası için bekletelim.
  10. Üstüne yumurta sarısı ve pekmezi karıştırıp havasını söndürmeden nazikçe sürelim.
  11. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Pişirme süresi fırından fırına değişeceği için kontrollü pişirelim. ????????????????????????.
  • Hamurunuzu minimum 15 dk yoğurmalısınız. Uzun süre yoğrulan hamur kendini toparlar fazla un istemez. Tezgahın üstünde katlaya katlaya yoğurun. Farkı göreceksiniz. Ve muhakkak mayalandıktan sonrada yoğurarak ta havasını alınki maya kokusu olmasın ve mide sorunu olanlar için mayalı hamurlar ekşime yapacağı için sorunu azaltmış oluruz????????????.
  • ⚠️Unumuzu lütfen herzamanki gibi azar azar kontrollü ekleyelim. Kalitesine göre ve ölçülerimize göre değişiklik gösterebilir. Yoğurduktan sonra hafif ele yapışan bir hamur olacak.
  • ⚠️Eldiven kullanarak şekil verirseniz elinize yapışma gibi bir sorun olmayacak????????????.
  • ????Yapacak olanlara kolay gelsin ????????????????????.
  • ????Afiyet olsun ????????????????☕☕☕.
Tombik Hamburger Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,708Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt