
Toll House Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller
- 100 gram tereyağı
- 100 gram esmer şeker
- 30 gram tahin
- 15 gram üzüm pekmezi
- 1 yumurta
- 50 gram mısır nişastası
- 150 gram un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı şekerli vanilya
- 1 tutam tarçın
- 150 gram ceviz
- 200 gram çikolata
Toll House Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
- Ermiş tereyağı, esmer şeker, tahin, pekmez ve yumurta karıştırılır.
- Un, nişasta, kabartma tozu, şekerli vanilin ve tarçın eklenir.
- Hamur koyu ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edilir.
- Son olarak ceviz ve çikolata eklenir karıştırılır. Üzerine bir tutam taneli tuz eklenir ve yavaşça karıştırılır.
- En az bir saat buzdolabında bekletilir. Bu kademede daha sonra pişirmek üzere kurabiye hamurunu buzluğa atabilirsiniz.
- 180-200 derece evvelce ısıtılmış fırında 8-10 dakika pişirilir.