iltasyazilim
FD Üye
Toksin Atıcı Diyetİlk Hafta
Her gün aynı menü uygulanmalıdır Pazr günü öğle yemeğinde sevilen bir şeyler yemek yemek mümkündür ve akşam hafif besin iyi olur Her gün tatlandırıcı olarak dört kaşık bal, yemekler için limon, sirke, aromatik otlar kullanılabilir Su, yeşil akarsu, bitki çayları içilebilir
Kahvaltı: Dere, üç peksimet dilimi ve bal
Ara Atıştırma: 250 gr mevsim meyvesi
Öğle: Pişmiş sebze (patates veya kabakfasulyekuşkonmazenginarhavuç olabilir), pilav (dört silme kaşık pirinç, bir kaşık zeytinyağı ya da tereyağ ile
Ara Atıştırma: 250 gr mevsim meyvesi
Akşam: Pişmiş sebze (öğlen için önerilenlerden biri seçilebilir), haşlanmış beyaz et, bir paket kepekli kraker
İkinci Hafta
Her gün bir litre, öğle ve akşam yemeklerinden önce de birer kadeh su, bir litre yeşil çay (üç kaşık şekerle tatlandırılmış) içilmelidir Salı, Perşembe ve cumartesileri, günün yemekleri arasında bölerek 15 gr yağ kullanılmalıdır Tatlandırıcı olarak, günde üç kaşık şeker veya bal kullanılabilir
Pazartesi
Kahvaltı: Kahvenin arkasında, 250 gr eksik yağlı süt, 100 gr ananas ( ya da elma, armut, portakal), 100 gr muz
Öğle: 250 gr az yağlı süt veya 250 gr yağsız meyveli süt ve yahut 200 gr muz veya 200 gr ananas (ya da elma, armut, portakal)
Akşam: 250 gr eksik yağlı süt ya da 250 gr yağsız yoğurt, 100 gr muz, 400 gr ananas (ya da elma, armut, portakal)
Salı
Kahvaltı: kahve, 125 gr yağsız meyveli yoğurt, yedi adet kuru erik
Öğle: 150 gr mevsim meyvesi, kuşbaşı hindi, 50 gr kepek ekmeği
Akşam: 150 gr mevsim meyvesi, 150 gr dana eti, maydanozlu marul, 50 gr kepek ekmeği
Çarşamba
Kahvaltı: Kahve, 250 gr eksik yağlı süt, 100 gr muz, 100 gr ananas (veya elma, armut, portakal)
Öğle: 150 gr yağsız ve sossuz, haşlanmış mantı
Akşam: 150 gr mevsim meyvesi, bir tas makarna çorbası, 50 gr kepekli ekmek
Perşembe
Kahvaltı: Kahve, 125 gr yağsız meyveli yoğurt, yedi adet kuru erik
Öğle: 150 gr mevsim meyvesi, 200 gr piliç göğsü, 50 gr kepekli ekmek
Akşam: 150 gr mevsim meyvesi, maydanozlu marul, 50 gr kepek ekmeği
Cuma
Kahvaltı: 250 gr kahve, 250 gr az kaymaklı süt, dört kaşık yulaf ya da arpa
Öğle: 150 gr mevsim meyvesi, 100 gr kuru fasulye ( ya da 200 gr süzülmüş pişmiş fasulye), kereviz, soğan ve rezeneyle birlikte hazırlanır, 30 gr kepek ekmeği
Akşam: 150 gr mevsim meyvesi, bir tas makarna çorbası, 50 gr kepek ekmeği
Cumartesi
Kahvaltı: Kahve, 125 gr yağsız meyveli yoğurt, yedi adet kuru erik
Öğle: Limonlu ıspanak ya da pazı (ıspanaklar haşlanır, limon ve azıcık yağla servis yapılır), 200 gr dana ızgara, 125gr yağsız meyveli yoğurt
Akşam: Limonsu fasulye, 300 gr ızgara alabalık, 125 gr yağsız meyveli yoğurt
Pazar
Kahvaltı: Kahve, 250 gr kaymaklı süt, dört kaşık yulaf veya arpa
Öğle: 150 gr mevsim meyvesi, 200 gr piliç göğsü, 30 gr kepek ekmeği, 125 gr yağsız meyveli yoğurt
Akşam: 150 gr mevsim meyvesi, yeşil salata (rezene, kereviz, havuç, domates), ince bir dilim yağsız peynir, 30 gr kepek ekmeği, 125 gr yağsız meyveli yoğurt
Üçünçü Hafta
Günde 20 gr saf yağ, tuz, limon, aromatik otlar ve baharatlar kullanılması uygundur Kabul edilen tatlandırıcı, günde üç kaşık şeker ya da baldır Günde bir buçuk litre, öğle ve akşam yemeklerinde birer bardak maden suyu içilmelidir Yeşil dere, kahve ve bitki çayları da içilebilir
Pazartesi
Kahvaltı: Kahve, 250 gr eksik kaymaklı süt, 30 gr kepekli peksimet
Ara Atıştırma: 250 gr mevsim meyvesi
Öğle: Salata, 100 gr piliç göğsü, ada çayıyla birlikte, limoni pazı, 50 gr kepek ekmeği
Ara Atıştırma: 125 gr yağsız meyveli yoğurt
Akşam: Bir tas makarna çorbası, 80 gr yağsız ham jambon ya da salam, salata, 50 gr kepek ekmeği
Salı
Kahvaltı: Kahve, 250 gr az yağlı süt, 30 gr kepek ekmeği
Ara Atıştırma: 120 gr muz
Öğle: Karışık salata, tavada hindi göğsü, limonlu fasulye, 50 gr kepek ekmeği
Ara Atıştırma: 125 gr yağsız yoğurt
Akşam: Limonsu havuç, bir yumurta, enginar, 80 gr kepek ekmeği
Çarşamba
Kahvaltı: kahve, 250 gr eksik yağlı yoğurt, üç kaşık buğday
Ara Atıştırma: 250 gr mevsim meyvesi
Öğle: Karmakarışık salata, 100 gr tavada hamburger, limonsu ıspanak
Ara Atıştırma: 125 gr yağsız meyveli yoğurt
Akşam: Girift salata, yumurtalı pırasa, 80 gr kepek ekmeği
Cuma
Kahvaltı: Kahve ya da nehir, 30 gr kepekli peksimet, 125 gr yağsız meyveli yoğurt
Ara: Atıştırma 120 gr muz
Öğle: Karmakarışık salata, 150 gr ızgara balık, limonsu rezene, 80 gr kepek ekmeği
Ara Atıştırma: 125 gr yağlı yoğurt
Akşam: Bir tas çorba, 80 gr ton balığı, salata, 50 gr kepek ekmeği
Cumartesi
Kahvaltı: Kahve ya da nehir, 125 gr yağlı yoğurt, 30 gr kepekli peksimet
Ara Atıştırma: 250 gr mevsim meyvesi
Öğle: Karmakarışık salata, 100 gr ızgarada yağsız et, limoni şalgam, 80 gr kepek ekmeği
Ara Atıştırma: 6 adet erik kurusu
Akşam: Girift salata, limoni füme et, limoni fasulye, 80 gr kepek ekmeği *
Her gün aynı menü uygulanmalıdır Pazr günü öğle yemeğinde sevilen bir şeyler yemek yemek mümkündür ve akşam hafif besin iyi olur Her gün tatlandırıcı olarak dört kaşık bal, yemekler için limon, sirke, aromatik otlar kullanılabilir Su, yeşil akarsu, bitki çayları içilebilir
Kahvaltı: Dere, üç peksimet dilimi ve bal
Ara Atıştırma: 250 gr mevsim meyvesi
Öğle: Pişmiş sebze (patates veya kabakfasulyekuşkonmazenginarhavuç olabilir), pilav (dört silme kaşık pirinç, bir kaşık zeytinyağı ya da tereyağ ile
Ara Atıştırma: 250 gr mevsim meyvesi
Akşam: Pişmiş sebze (öğlen için önerilenlerden biri seçilebilir), haşlanmış beyaz et, bir paket kepekli kraker
İkinci Hafta
Her gün bir litre, öğle ve akşam yemeklerinden önce de birer kadeh su, bir litre yeşil çay (üç kaşık şekerle tatlandırılmış) içilmelidir Salı, Perşembe ve cumartesileri, günün yemekleri arasında bölerek 15 gr yağ kullanılmalıdır Tatlandırıcı olarak, günde üç kaşık şeker veya bal kullanılabilir
Pazartesi
Kahvaltı: Kahvenin arkasında, 250 gr eksik yağlı süt, 100 gr ananas ( ya da elma, armut, portakal), 100 gr muz
Öğle: 250 gr az yağlı süt veya 250 gr yağsız meyveli süt ve yahut 200 gr muz veya 200 gr ananas (ya da elma, armut, portakal)
Akşam: 250 gr eksik yağlı süt ya da 250 gr yağsız yoğurt, 100 gr muz, 400 gr ananas (ya da elma, armut, portakal)
Salı
Kahvaltı: kahve, 125 gr yağsız meyveli yoğurt, yedi adet kuru erik
Öğle: 150 gr mevsim meyvesi, kuşbaşı hindi, 50 gr kepek ekmeği
Akşam: 150 gr mevsim meyvesi, 150 gr dana eti, maydanozlu marul, 50 gr kepek ekmeği
Çarşamba
Kahvaltı: Kahve, 250 gr eksik yağlı süt, 100 gr muz, 100 gr ananas (veya elma, armut, portakal)
Öğle: 150 gr yağsız ve sossuz, haşlanmış mantı
Akşam: 150 gr mevsim meyvesi, bir tas makarna çorbası, 50 gr kepekli ekmek
Perşembe
Kahvaltı: Kahve, 125 gr yağsız meyveli yoğurt, yedi adet kuru erik
Öğle: 150 gr mevsim meyvesi, 200 gr piliç göğsü, 50 gr kepekli ekmek
Akşam: 150 gr mevsim meyvesi, maydanozlu marul, 50 gr kepek ekmeği
Cuma
Kahvaltı: 250 gr kahve, 250 gr az kaymaklı süt, dört kaşık yulaf ya da arpa
Öğle: 150 gr mevsim meyvesi, 100 gr kuru fasulye ( ya da 200 gr süzülmüş pişmiş fasulye), kereviz, soğan ve rezeneyle birlikte hazırlanır, 30 gr kepek ekmeği
Akşam: 150 gr mevsim meyvesi, bir tas makarna çorbası, 50 gr kepek ekmeği
Cumartesi
Kahvaltı: Kahve, 125 gr yağsız meyveli yoğurt, yedi adet kuru erik
Öğle: Limonlu ıspanak ya da pazı (ıspanaklar haşlanır, limon ve azıcık yağla servis yapılır), 200 gr dana ızgara, 125gr yağsız meyveli yoğurt
Akşam: Limonsu fasulye, 300 gr ızgara alabalık, 125 gr yağsız meyveli yoğurt
Pazar
Kahvaltı: Kahve, 250 gr kaymaklı süt, dört kaşık yulaf veya arpa
Öğle: 150 gr mevsim meyvesi, 200 gr piliç göğsü, 30 gr kepek ekmeği, 125 gr yağsız meyveli yoğurt
Akşam: 150 gr mevsim meyvesi, yeşil salata (rezene, kereviz, havuç, domates), ince bir dilim yağsız peynir, 30 gr kepek ekmeği, 125 gr yağsız meyveli yoğurt
Üçünçü Hafta
Günde 20 gr saf yağ, tuz, limon, aromatik otlar ve baharatlar kullanılması uygundur Kabul edilen tatlandırıcı, günde üç kaşık şeker ya da baldır Günde bir buçuk litre, öğle ve akşam yemeklerinde birer bardak maden suyu içilmelidir Yeşil dere, kahve ve bitki çayları da içilebilir
Pazartesi
Kahvaltı: Kahve, 250 gr eksik kaymaklı süt, 30 gr kepekli peksimet
Ara Atıştırma: 250 gr mevsim meyvesi
Öğle: Salata, 100 gr piliç göğsü, ada çayıyla birlikte, limoni pazı, 50 gr kepek ekmeği
Ara Atıştırma: 125 gr yağsız meyveli yoğurt
Akşam: Bir tas makarna çorbası, 80 gr yağsız ham jambon ya da salam, salata, 50 gr kepek ekmeği
Salı
Kahvaltı: Kahve, 250 gr az yağlı süt, 30 gr kepek ekmeği
Ara Atıştırma: 120 gr muz
Öğle: Karışık salata, tavada hindi göğsü, limonlu fasulye, 50 gr kepek ekmeği
Ara Atıştırma: 125 gr yağsız yoğurt
Akşam: Limonsu havuç, bir yumurta, enginar, 80 gr kepek ekmeği
Çarşamba
Kahvaltı: kahve, 250 gr eksik yağlı yoğurt, üç kaşık buğday
Ara Atıştırma: 250 gr mevsim meyvesi
Öğle: Karmakarışık salata, 100 gr tavada hamburger, limonsu ıspanak
Ara Atıştırma: 125 gr yağsız meyveli yoğurt
Akşam: Girift salata, yumurtalı pırasa, 80 gr kepek ekmeği
Cuma
Kahvaltı: Kahve ya da nehir, 30 gr kepekli peksimet, 125 gr yağsız meyveli yoğurt
Ara: Atıştırma 120 gr muz
Öğle: Karmakarışık salata, 150 gr ızgara balık, limonsu rezene, 80 gr kepek ekmeği
Ara Atıştırma: 125 gr yağlı yoğurt
Akşam: Bir tas çorba, 80 gr ton balığı, salata, 50 gr kepek ekmeği
Cumartesi
Kahvaltı: Kahve ya da nehir, 125 gr yağlı yoğurt, 30 gr kepekli peksimet
Ara Atıştırma: 250 gr mevsim meyvesi
Öğle: Karmakarışık salata, 100 gr ızgarada yağsız et, limoni şalgam, 80 gr kepek ekmeği
Ara Atıştırma: 6 adet erik kurusu
Akşam: Girift salata, limoni füme et, limoni fasulye, 80 gr kepek ekmeği *