tokat yemekleri tokat sarması Bir tokatlı olarak yöremizin ünlü yemeklerinden tokat sarmasının tarifini sizlerle paylaşmak istedim Bunun için hakiki tokat yaprağını bulmaya çalışın ortaya çıkan lezzete sizde şaşıracaksınız Sağlık olsun 1548689556 1548689556 tokatyemekleritokatsarmasi5c4f2097e53aftokatyemekleritokatsarmasi5c4f2097e53af tokatyemekleritokatsarmasi5c4f2097e53af Araç Gereç: 750 gr yağsız dana kıyma 100 gr Köftelik Bulgur 250 gr asma yaprağı 2 çorba kaşığı domates salçası 3 adet soğan 10 dal maydonoz 10 dal dereotu 4 çorba kaşığı ayçiçek yağı Tuz, karabiber Asma yaprakları salamura ise ılık suda bekleterek pozitif tuzundan arındırın İç malzemesi için soğanları soyup kıyın Kıyma, bulgur, salça, tuz, karabiber, kıyılmış dereotu ile maydanoz, bulgur ve 2 çorba kaşığı sıvıyağı ekleyin Ayrıntılarıyla yoğurun Hazırladığınız iç malzemeyi tuzu dargın asma yaprağına ya da taze asma yapraklarına paylaştırın Sarıp tencereye dizin Üzeri için kalan yağda kavrulmuş yarım çorba kaşığı salça ve rendelenmiş 1 adet domatesi sos kıvamına gelene dek pişirin Hazırladığınız bu sosu sarmaların üzerine gezdirin En üste ısıya dirençli bir porselen tabak yerleştirin Fazla kısık ateşte pişirin Sıcak servis yapın