elektronikci
FD Üye

Tokat Yöntemi Kuru Biber Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardak bulgur
- Yarım kg kuru biber
- 1 su bardak pirinç
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 250 gram kıyma
- Baharat
- Tuz
- 2 bardak su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Tokat Metodu Kuru Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tenceremizi ocağa alalım.
- Sıvı yağını akabinde soğanı ve kıymayı ekleyip kavuralım.
- Akabinde salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Üzerine bulgur ve pirinci yıkadıktan sonra ekleyip tekrar kavuralım.
- Daha sonra su ekleyip karıştıralım ocaktan alıp iç harcın demlenmesini bekleyelim.
- Bu sırada kuru biberlerimizi yıkayalım sıcak suda yumuşayana kadar bekleyelim.
- İç harcı hazır olduktan sonra biberlerimizin içini aldığı kadar eklemeye başlayalım.
- Tencereye dolmalarımızı dizelim.
- Üzerine 4 bardak salçalı sosunu hazırlayıp dolmaların üzerinde gezdirelim.
- 30 dk pişirelim.
- Daha sonra ocaktan alıp servise hazırlayabiliriz. Afiyet olsun.