Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tokat sarması içi nasıl hazırlanır?

Hoş geldin! ufuk007 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Tokat sarması içi nasıl hazırlanır?
0
232

uydukurdu

FD Üye
Katılım
Ocak 2, 2023
Mesajlar
53
Etkileşim
5
Puan
8
Yaş
46
F-D Coin
143

Tokat sarması nasıl yapılıyor?​

Kavrulunca içine yıkanmış pirinci yarmayı ve bulguru alalım birde böyle kavuralım. Kavrulunca tuzunu baharatını yeşilliklerini atalım ve üzerine 3 su bardağı kadar sıcak su koyalım. Az daha kavuralım. Suyunu çekince altını kapatalım ve yaprağımızı sarmaya başlayalım.

Yaprak sarmasının içine ne konur?​

Domates rendesini de suyunu çekene kadar kavurduktan sonra pirinci, şekeri ve tuzu ilave edin. İçine bir çay bardağı ılık su ekleyip pirinçler suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan aldığınızda içine kıydığınız dereotu, maydanoz ve naneyi ekleyin. Baharatları da ekleyip güzelce karıştırın ve ılınmaya bırakın.

Sarma yaparken ne kadar su konur?​

Yaprak sarmasının pişme süresi tencerede 45-50 dakika, düdüklüde ise yalnızca 15-20 dakikadır.Yaprak sarması pişirirken 2-3 su bardağı su ile pişirilir.

Et dolması içi nasıl yapılır?​

Tokatın Et Dolması Tarifi Nasıl Yapılır? Kıyma, soğan, ince bulgur, salça ve baharatlardan oluşan dolma içimizi derin bir kasede yoğuralım. Bulgur olduğu için su koymayı da unutmayalım. Eğer yaprağımız salamura ise sarma işleminden önce mutlaka yıkanmalı ve bir süre sıcak suda bekletilmelidir.

Etli tokat sarması nasıl yapılır?​

Et Dolması ( Tokat Yöresine Ait Kıymalı Yaprak Sarması) Tarifi Nasıl Yapılır? Bulguru üzerine çıkacak kadar soğuk suyla ıslatıyoruz. Yarım saat kadar bekliyoruz sonra içine salça, ince doğranmış soğan, kıyma, kıyılmış maydanoz ve reyhan, domates rendesi, baharatlar, tuz ve sıvı yağ ekliyoruz be güzelce karıştırıyoruz.

Tokat Yağlısı hamuru nasıl yapılır?​

Kenarlardan üst üste katlayın, her katladıkça yağ sürün. Sürdüğünüz yağı eritilmiş olmasın yumuşak olsun bu şekilde hazırlayın. Bütün bezeleri soğuk bir yerde bekletin 5 -10 dk sonra tekrar elinizle bastırarak yuvarlak şeklinde fincan tabağı büyüklüğünde açın . Isıtılmış çay kaşığı ucuyla yağlanmış tavada kızartın.

Etsiz yaprak sarma içi nasıl hazırlanır?​

Pirincimizi yıkayıp derin bir kaseye alıyoruz. Üzerine soğan ve sarımsağı ince doğrayıp ekliyoruz. Biber salçası, domates salçası, zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber, kuru naneyi de ekliyoruz. Karıştırıyoruz.

Sarmanın sosu nasıl yapılır?​

Sosu için zeytinyağında salça ve rendelenmiş sarımsağı kavuruyoruz. Nanede atıp üzerine bir çay bardağı kadar su koyup kaynatıyoruz. Sarmaların üzerine döküp sosu çekmesini sağlıyoruz.
 

Similar threads

Tokat Usulu Lezzetli Yaprak Sarması Tarifi İcin Malzemeler *1 kg tokat asma yaprağı İc Harcı İcin *2 adet kuru soğan *1 dolu yemek kaşığı biber salcası *1 dolu yemek kaşığı domates salcası *2 su bardağı princ *1 su bardağı bulgur *1 su bardağı yarma *Yarım demet maydanoz *1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Üzüm Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler 1 kg Tokat üzüm yaprağı Sarma iç malzemesi için; 2 su bardağı pirinç1 su bardağı ince bulgur3 orta boy kuru soğan2 yemek kaşığı salçaYarım çay bardağı sıvı yağYarım demet maydanozYarım demet dereotu1.5 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
tokat yemekleri tokat sarması Bir tokatlı olarak yöremizin ünlü yemeklerinden tokat sarmasının tarifini sizlerle paylaşmak istedim Bunun için hakiki tokat yaprağını bulmaya çalışın ortaya çıkan lezzete sizde şaşıracaksınız Sağlık olsun 1548689556 1548689556...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
İc Baklalı Yaprak Sarması Resimli İc Baklalı Yaprak Sarması Tarifi İc Baklalı Yaprak Sarması nasıl yapılır, İc Baklalı Yaprak Sarmasının Tarifi Resimli yapılışı imagesicbaklaliyapraksarmasitarifiresimli5ad438f225db1 Malzemeler • 1 komposto kosesi ic bakla • 1 kase pirinc • 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller 300 gram yaprak İç Gereci 1 su bardağı pirinç1 su bardağı bulgur2 adet soğanyarım demet maydanoz ve dereotu varsa taze nane2 yemek kaşığı salça (1 yemek kaşığı biber ve 1 yemek kaşığı domates salçası)TuzKarabiberNaneKimyon1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
858,536Konular
981,823Mesajlar
32,331Kullanıcılar
yunus091Son üye
Üst Alt