Tokat sarması nasıl yapılıyor?
Kavrulunca içine yıkanmış pirinci yarmayı ve bulguru alalım birde böyle kavuralım. Kavrulunca tuzunu baharatını yeşilliklerini atalım ve üzerine 3 su bardağı kadar sıcak su koyalım. Az daha kavuralım. Suyunu çekince altını kapatalım ve yaprağımızı sarmaya başlayalım.
Yaprak sarmasının içine ne konur?
Domates rendesini de suyunu çekene kadar kavurduktan sonra pirinci, şekeri ve tuzu ilave edin. İçine bir çay bardağı ılık su ekleyip pirinçler suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan aldığınızda içine kıydığınız dereotu, maydanoz ve naneyi ekleyin. Baharatları da ekleyip güzelce karıştırın ve ılınmaya bırakın.
Sarma yaparken ne kadar su konur?
Yaprak sarmasının pişme süresi tencerede 45-50 dakika, düdüklüde ise yalnızca 15-20 dakikadır.Yaprak sarması pişirirken 2-3 su bardağı su ile pişirilir.
Et dolması içi nasıl yapılır?
Tokatın Et Dolması Tarifi Nasıl Yapılır? Kıyma, soğan, ince bulgur, salça ve baharatlardan oluşan dolma içimizi derin bir kasede yoğuralım. Bulgur olduğu için su koymayı da unutmayalım. Eğer yaprağımız salamura ise sarma işleminden önce mutlaka yıkanmalı ve bir süre sıcak suda bekletilmelidir.
Etli tokat sarması nasıl yapılır?
Et Dolması ( Tokat Yöresine Ait Kıymalı Yaprak Sarması) Tarifi Nasıl Yapılır? Bulguru üzerine çıkacak kadar soğuk suyla ıslatıyoruz. Yarım saat kadar bekliyoruz sonra içine salça, ince doğranmış soğan, kıyma, kıyılmış maydanoz ve reyhan, domates rendesi, baharatlar, tuz ve sıvı yağ ekliyoruz be güzelce karıştırıyoruz.
Tokat Yağlısı hamuru nasıl yapılır?
Kenarlardan üst üste katlayın, her katladıkça yağ sürün. Sürdüğünüz yağı eritilmiş olmasın yumuşak olsun bu şekilde hazırlayın. Bütün bezeleri soğuk bir yerde bekletin 5 -10 dk sonra tekrar elinizle bastırarak yuvarlak şeklinde fincan tabağı büyüklüğünde açın . Isıtılmış çay kaşığı ucuyla yağlanmış tavada kızartın.
Etsiz yaprak sarma içi nasıl hazırlanır?
Pirincimizi yıkayıp derin bir kaseye alıyoruz. Üzerine soğan ve sarımsağı ince doğrayıp ekliyoruz. Biber salçası, domates salçası, zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber, kuru naneyi de ekliyoruz. Karıştırıyoruz.
Sarmanın sosu nasıl yapılır?
Sosu için zeytinyağında salça ve rendelenmiş sarımsağı kavuruyoruz. Nanede atıp üzerine bir çay bardağı kadar su koyup kaynatıyoruz. Sarmaların üzerine döküp sosu çekmesini sağlıyoruz.