Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tokat Kebabı Tarifi Resimli

Hoş geldin! vikalp816 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Tokat Kebabı Tarifi Resimli
0
99

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Resimli Tokat Kebabı Tarifi
Tokat Kebabı nasıl yapılır
Tokat Kebabı yapılışı

Tokat Kebabı icin gerekli malzemeler:

1 kg Taze dana eti,
15 cay bardağı zeytin yağı,
4 adet patlıcan,
5 adet domates,
250 gr yeşil biber,
3 adet patates,
2 adet soğan,
5 diş sarımsak


imagestokatkebabitarifiresimli5ad4158d83afa


Yapılışı:

Tokat kebabı, taze kuzu eti, tereyağı, patlıcan, domates, yeşil biber, patates, soğan, sarımsak ve ozel pişirilmiş kebap pidesi kullanılarak yapılan Tokat yoresine ait bir yemektir Ozel kebap ocaklarında yapılır

Kucuk parcalar halinde kesilen etler baharat, biber ve soğanla terbiye edildikten sonra hafif yağlanmış şişlere takılmak uzere bekletilir Şişlere biraz margarin surulurŞişlerin en başına et ve sebzelerin duşmemesi icin patlıcanın sap kısmı takılır Şiş uzerine bir et bir sebze ve sebze aralarına bir parca margarin ve bir iki diş sarımsak dizilir Patlıcanların kabuğu alınmaz yarıdan kesilmiş ve uzun selvi doğranmış patlıcanlar onceden hafifce tuzlanmalıdır Birkac şişe de etler mustakil olarak takılır

Kebap ocağının ortasında bulunan yatay demire şişler asılır Fırının iki tarafında bulunan yatay bolumde yanan odunların ateşi ile pişmeye bırakılır Fırının alt kısmında bulunan şac tepsiye damlayan yağlar toplanır Ozel pişirilmiş pideler bir tepsiye yayılır Pişen etler ve sebzeler bunun uzerine sıyrılır Tepsinin ortasına pişen domatesler konulur Uzerine toplanan yağlardan gezdirilerek servise alınır
 
858,505Konular
982,838Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt