Tohumlu Kurabiye (Kıyır Kıyır Aylarca Bayatlamayan) Tanımı İçin Materyaller
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı üzerine beyazı iç gerece
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 fincan sirke
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı cihia tohumu
- 1 tatlı kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı keten tohumu
- 1 tatlı kaşığı çörekotu
- 1 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 yemek kaşığı tahin
- Aldığı kadar un 3 bardaktan az fazla kullandım markadan markaya değişir lütfen 2.5 bardaktan sonra dikkatli ekleyin
Tohumlu Kurabiye (Kıyır Kıyır Aylarca Bayatlamayan) Tanımı Yapılışı
- Yumuşak tereyağı sıvı yağ pudra şekeri yumurta beyazı sirke tahin pekmezi kabımıza alalım biraz karıştırıp kuru materyalleri sırasıyla ekleyelim.
- Kıvam alana kadar un ekleyelim dilediğimiz formu verip fırın tepsimize dizelim (Tepsiyi yağlamadım)
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim ve evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim hemen oluyor esasen.
- Birinci sıcaklığı çıkınca yemeye hazır afiyet şifa olsun ????????????????
Not 2 dileyen tohumlar olmadan başka materyallerle de tanımı uygulayabilir daha evvel denedim o denli de çok beğenildi.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.