
Tırtıl Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 125 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin
- 3 su bardağı + 1/4 (çeyrek) su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Pudra şekeri
Tırtıl Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Bir karıştırma kabında 2 yumurtayı 1-2 dk çırpın.
- Üzerine toz şekeri ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Sıvıyağı ve yumuşak margarini de ek edip mikser ile çırpın.
- Öteki bir kapta unu, vanilyalı ve kabartma tozunu karıştırın. Bu karışımı eleyerek yağlı karışıma ekleyin.
- Bir spatula yahut tahta kaşıkla biraz karıştırın.
- Uygun hale gelince elle yoğurun. Yağlı lakin ele yapışmayan bir hamur olmalı.
- Varsa sıkma poşetiyle yoksa elinizle tırtıl kurabiye aparatını kullanarak hamuru tepsiye dizin.
- Evvelce 180 derecede ısıtılmış fırında en az 10dk en fazla 12 dk pişirin. Beyaz kalmalı.
- Birinci sıcağı geçince pudra şekeri ile süsleyin. Afiyet olsun.