
Tırnak Pide Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo un
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1 paket maya
- 1,5 su bardağı süt
- 2 su bardağı ılık su (Suyu azar azar ek edin unun durumuna nazaran az yada çok gelebilir
- 2 adet yumurtanın beyazı (Sarısı üzerine sürüleceği için ziyan olmasın )
- 1 yahut 2 çorba kaşığı yoğurt
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 adet yumurtanın sarısı
- Susam
Tırnak Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Unu bir kaba alın tuzu ek edip karıştırın. Üzerine mayayı ek edin ve yumurtanın akını sütü ve suyu yavaş yavaş ek edip hamurunuzu yoğurun.
- Suyu bir seferde dökerseniz fazladan una gereksiniminiz olabilir. Yada unun farkına nazaran suda ek edebilirsiniz.
- Hamurunuz kulak göğsü yumuşaklığından daha yumuşak hatta cıvık bir hamur olsun. Hamurunuz sert olursa ekmeğinizde sert olur.
- Hamurunuzu uygunca yoğurduktan sonra 1,5 saat sıcak tutacak formda sararak dinlendirin.
- Elinizi unlayarak dinlenmiş hamurunuzu 2 eşit bezeye bölün.
- Bezeleri 5 dakika daha dinlendirin sonra elinizi yuvarlak tepsi büyüklüğünde açın tepside 45 dakika dinlendirin.
- Yoğurdu, yumurtayı, sıvı yağı düzgünce çırpın.
- Hamurunuz güzelce kabardıktan sonra parmaklarınızı yumurtalı karışıma batırıp pideye biçimini verin yumuşak bir fırçayla yumurtalı karışımı sürün, üzerine susamı serpin.
- Evvelden ısıtılmış 150/200 derece fırında pişirin ve afiyetle tüketin .