Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tirit

Tirit
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106
tirit-5.jpg

Tirit Tanımı İçin Materyaller

  • 1 bütün hindi
  • 3 tane taze yufka
  • Tuz, karabiber
Sosu için;
  • 1 çay bardağı domates sosu
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber, tuz, kekik
  • 1 küp şeker
  • Yarım limon suyu

Tirit Tanımı Yapılışı

  1. Hindiyi düdüklüde pişiriyoruz, eti kemiğinden ayrılıncaya kadar.
  2. Yufkaları rulo biçiminde sarıp keselim.
  3. Küçük kare borcama döşeyelim.
  4. Et suyu ile her yerini ıslayalım.
  5. Sos tavasına  zeytinyağını koyalım içine domates sosumuzu ekleyelim.
  6. Üzerine sarımsakları rendeleyelim kaynatalım.
  7. Kıvamını açmak için sıcak su kullanabilirsiniz.
  8. Baharatlarını, şekeri ve limon suyunu ekleyip karıştıralım.
  9. Isladığımız yufkaların üzerini sos yapalım en üste dittiğimiz etlerindeki yerleştirip servis yapalım.
Afiyet olsun.
 
858,500Konular
982,393Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt