
Tirit Tanımı İçin Materyaller
- 1 bütün hindi
- 3 tane taze yufka
- Tuz, karabiber
- 1 çay bardağı domates sosu
- 2 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber, tuz, kekik
- 1 küp şeker
- Yarım limon suyu
Tirit Tanımı Yapılışı
- Hindiyi düdüklüde pişiriyoruz, eti kemiğinden ayrılıncaya kadar.
- Yufkaları rulo biçiminde sarıp keselim.
- Küçük kare borcama döşeyelim.
- Et suyu ile her yerini ıslayalım.
- Sos tavasına zeytinyağını koyalım içine domates sosumuzu ekleyelim.
- Üzerine sarımsakları rendeleyelim kaynatalım.
- Kıvamını açmak için sıcak su kullanabilirsiniz.
- Baharatlarını, şekeri ve limon suyunu ekleyip karıştıralım.
- Isladığımız yufkaların üzerini sos yapalım en üste dittiğimiz etlerindeki yerleştirip servis yapalım.