iltasyazilim
FD Üye
Tirileçe Tarifi İçin Malzemeler
*5 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 5 su bardağı un
*Vanilya
*Kabartma tozu
Şerbeti için;
*3 5 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı şeker
*1 paket sıvı krema
Karamel sosu için;
*1 çay bardağı şeker
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 paket sıvı krema
*1 paket krem santi
*1 su bardağı süt
Tirileçe Tarifi Yapılışı Yumurta ve şekeri mayonez kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpalım Geri kalan malzemeyi spatula ya da kaşık yardımıyla yavaş yavaş karıştıralım Yağlanmış büyük kare borcama karışımı dökelim ve ilk 10 dk önceden ısıtılmış fırında 170 derecede ve sonraki yarım saat ısıyı 150 dereceye düşürüp kontrollü bir şekilde pişirelim Şerbeti için süt, krema ve şekeri pişirmeden karıştıralım Kekimiz iyice ılındıktan sonra soğuk şerbeti kekimize dökelim Üzerine krem santiyi yapıp dökelim Karamel için şekerimizi rengi değişene kadar kısık ateşte yakalım Bu noktada renginin fazla koyulaşmasına izin vermeyin zira koyulaşınca ağıza yanık tadı gelebilir Rengi değişen karamele tereyağını ekleyip eritelim ve eridikten sonrada kremayı ekleyip soğutalım Soğuyan karameli krem şantinin üzerine dökelim ve dilerseniz krem şantiden bi miktar ayırıp süslemek için kullanabilirsiniz
Afiyet olsun
*5 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 5 su bardağı un
*Vanilya
*Kabartma tozu
Şerbeti için;
*3 5 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı şeker
*1 paket sıvı krema
Karamel sosu için;
*1 çay bardağı şeker
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 paket sıvı krema
*1 paket krem santi
*1 su bardağı süt
Tirileçe Tarifi Yapılışı Yumurta ve şekeri mayonez kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpalım Geri kalan malzemeyi spatula ya da kaşık yardımıyla yavaş yavaş karıştıralım Yağlanmış büyük kare borcama karışımı dökelim ve ilk 10 dk önceden ısıtılmış fırında 170 derecede ve sonraki yarım saat ısıyı 150 dereceye düşürüp kontrollü bir şekilde pişirelim Şerbeti için süt, krema ve şekeri pişirmeden karıştıralım Kekimiz iyice ılındıktan sonra soğuk şerbeti kekimize dökelim Üzerine krem santiyi yapıp dökelim Karamel için şekerimizi rengi değişene kadar kısık ateşte yakalım Bu noktada renginin fazla koyulaşmasına izin vermeyin zira koyulaşınca ağıza yanık tadı gelebilir Rengi değişen karamele tereyağını ekleyip eritelim ve eridikten sonrada kremayı ekleyip soğutalım Soğuyan karameli krem şantinin üzerine dökelim ve dilerseniz krem şantiden bi miktar ayırıp süslemek için kullanabilirsiniz
Afiyet olsun