Tiremisu Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 1 paket kremşanti
- 150 gr labne
- 2 paket kedi lisanı bisküvi
- Kakao (3 yemek kaşığı granül kahve +3 yemek kaşığı şeker + 3 su bardağı kaynak su)
Tiremisu Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel kremasını hazırlıyoruz. Süt un şeker nişastayı tencerede kaynayana kadar devamlı karıştırıyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz.
- İçerisine vanilin ekleyip kabuk tutmaması için devamlı karıştırıyoruz ılınan kremaya kremşanti ekleyip mikserle yeterlice karıştırıyoruz ve üstünü kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Büsbütün soğuyan kremaya labneyi ekliyoruz tekrar mikserle güzelce karıştırıyoruz. Dolaba alıp soğumaya bırakalım.
- Kedi lisanlarını ıslatmak için kahveli karışımı hazırlayalım. Soğuyan kahveli karışıma kedi lisanlarını batırıp borcama dizelim.
- Sonra soğuyan kremayı bir kat döküyoruz tekrar kedi lisanlarını ıslatıp diziyoruz sonra kremayı döküyoruz.
- Dolaba alıp büsbütün soğuyana kadar bekletiyoruz. Servis yapmadan evvel üzerine kakao serpiyoruz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.