
Tiramisu Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket kedi lisanı bisküvi
- 1 litre + 1 su bardağı süt
- 2 yumurta sarısı
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 paket kremşanti
- 2 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 200 gram labne peyniri
- 1 yemek kaşığı tepeleme nescafe
- Kakao
Tiramisu Tanımı Yapılışı
- 1 lt süt, 2 yumurta sarısı, 1 su bardağı un, 1 su bardağı şekeri karıştırıp muhallebi yapın.
- Muhallebi kıvamı olduktan sonra ocaktan al birinci sıcaklığı çıkınca 2 paket kremşanti, 2 paket vanilya, yemek kaşığı tereyağı ve labne peynirini ek edip çırpın.
- 1 bardak ılık süte granül nescafeyi döküp karıştırın.
- 1 paket kedi lisanını dikdörtgen borcama nescafeli süte bandırıp dizin.
- Daha sonra hazır olan muhallebiyi üzerine eşit formda dökün ve soğuyunca buzdolabında dinlendirin.
- Ben tatlıyı servis etmeden evvel üzerini kakao ile süslüyorum ve 1 gün evvelce yapıyorum.