
Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- Sb ölçüm 200 ml
- Malzemeler
- 3 paket kedi lisanı bisküvi
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1 yemek kaşığı nişasta ( tepeleme)
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket maskarpone peyniri
- Yarım paket krema
- 1 paket krema
- 1 paket bitter çikolata ( 80 gr)
- 1 paket sütlü çikolata (80 gr)
- 3 yemek kaşığı kakao (üzerine serpmek için)
- 2 yemek kaşığı granül kahve
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kremasını hazırlıyoruz. Bunun için krema ve maskarpone peyniri hariç tüm materyalleri karıştırıp ocağın üstüne alıp yoğunlaşana kadar karıştırıyoru.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıp vanilya ve tereyağ ekleyip karıştırıyoruz ve ocaktan alıp maskarpone peyniri ve kremayı ekleyip mikserle karıştırıyoruz.
- Üzerine streç filim serip kenara alıyoruz.
- Ayrı yerde oval cam yoğurma kabının ortasına birebir formda cam kaseyi oturtup kedi lisanı bisküvilerini ıslatıp kasenin yan duvarına dikey biçimde yanyana diziyoruz.
- Ortasına birinci olarak kasenin tamamını örtene kadar krema koyup üzerine kırılmış kedi lisanı bisküvilerini yerleştiriyorum.
- Sonra bir kat krema bir kat bisküvi olucak halde en üste kadar yapıyoruz (ilerledikçe büsküvi boyutu ve ölçüsü artacaktır)en üste üzerini kapatacak halde bisküvileri yerleştirip üzerine streç filimle kapatıp elimizle bastırıyoruz( ki krema yanlardan taşsın )ve buz dolabına kaldırıyoruz.
- Pasta güzelce soğuduktan sonra servis tabağına karşıt çevirip kaseyi yavaşça kaldırıyoruz ve ortasındaki kaseyi de kaldırıp ısıttığımız kremada erittiğimiz ve soğuttuğumuz çikolatayı ortasına döküp üzerine kakao serpiyoruz ve servis yapıyoruz. Not:çikolatayı servisden evvel döküp servis ediyoruz.