
Tiramisu Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Tiramisu muhallebisi için;
- 1 paket labne peyniri (200 gram)
- 2.5 su bardağı süt
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tane yumurta
- 3 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
- 0.5 su bardağı sıcak su
- Bir paket 3’ü bir arada kahve
- Alabildiğince kakao
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- (isterseniz hazır pasta tabanı da kullanılabilirsiniz)
Tiramisu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kekini yapmakla başlayalım. Yumurta ve şekeri çırpalım.
- Yumurtamız kıvam aldıktan sonra kakao, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip homojen olana kadar çırpalım.
- Kek harcını yağladığımız kelepçeli kalıba (kelepçeli kalıp yoksa yuvarlak kek kalıbı da olur) dökelim.
- Önceden ısıtılmış 150 derecede 30 dakika pişirelim. Piştikten sonra soğumaya bırakalım ve kremasını yapmaya koyulalım.
- Un, şeker, süt ve yumurtayı bir tencereye koyup, sürekli karıştırarak kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alıp 15 dakika kadar soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra labneyi de ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpalım.
- Keki ıslatmak için kahvemizi de yapıp soğumaya bırakalım. Soğuyan kekimizi 3 parça olacak şekilde keselim.
- Her katı soğuk kahveyle ıslatıp, krema sürelim.
- 3. Parça kekin üzerine krema sürdükten sonra üzerini kakao eleyerek kaplayalım.
- 2 saat dolapta dinlendirdikten sonra, servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.