Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tıp literatürüne girecek tedavi

Tıp literatürüne girecek tedavi
0
56

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Tıp literatürüne girecek tedavi Ölen hastasının eşi Tayfun Erkenkalkar tarafından 27 Aralık’ta tabancayla vurulan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2 Dahiliye Kliniği Şefi Doç Dr Necati Yenice, dün taburcu oldu Aylardır tedavisini peşine düşüp takip eden ekibiyle basın mensuplarının karşısına meydana çıkan Doç Dr Yenice, Bu bir tıp mucizesidedi TAYFUN Erkenkalkar, 27 Aralık 2007’de sütun kanserine yakalanan eşinin ölümünden sorumluluk sahibi tuttuğu 50 yaşındaki Doç Dr Necati Yenice’ye geçen 27 Aralık günü, hastane bahçesinde kurşun yağdırdı Erkenkalkar, kaçarak gittiği dayısının evinde intihar ederken, Doç Dr Yenice, 0 tansiyonla ameliyathaneye getirildiğinde kalbi durmuştu Karın bölgesine kurşun isabet eden Doç Dr Yenice’nin karaciğer, dalak ve böbreğinde zarar vardı Boyun bölgesinden giren ve yüzün ön tarafından meydana çıkan kurşunun yanı sıra damarlarında da zarar vardı 12 ağır işlem Doç Dr Yenice’nin ekibi, Beyinde zarar olmaması bizi umutlandırıyordiyerek tedaviye başladı Ilk 24 saatte 12 ağır operasyon geçirdi Dalak ve bir böbreği ile pankreasının bir bölümü alındı 33 şişe kan, 19 şişe plazma, 13 şişe trombosit verildi Doç Dr Yenice, dün 132 jurnal tedavinin ardındaki, meslektaşlarıyla basının karşısına çıkarak, şunları anlattı: Ekibin büyük başarısı Aklınıza gelebilecek her türlü komplikasyon gelişti solunum yetmezliği oluştu Çeşmeden su akar gibi kan fışkırıyormuş Bu çok büyük bir işlem Lakin bu ekibin özverili çalışması doğruca Tanrı’nın izniyle bugün aranızdayım Afiyet durumum son derece iyi Bu bir tıp mucizesi Nasıl Olursa Olsun literatürde bunun bir benzeri yok Bu Okmeydanı’nın büyük bir başarısıdır hemen fizik çare ve rehabilitasyon devam ediyor Keza hastanede keza kendim evimde yapıyorum Allah’ın izniyle görevimin başına döneceğim Daimi bir rahatsızlığım yok Bakın kolum hareket ediyor, ayağımda ilk günden itibaren çalışmaya başladı Sol kolumdaki yavaşlık da zamanla geçecekBütün tahliller fevkalade iyi Doç Dr Yenice’nin çok hızlı iyileştiğini gösteren Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr Hayri Özgüzel ise şunları söyledi: Tüm çözümleme sonuçları fevkalade güzel durumda Egemen gezinebilir duruma geldi Etap iyice etkinlik görüyor Bir ay içinde daha da iyi olacak Evine giderken, haricen çıktığında otomobile binebilmesi için hekimler eşliğinde otomobile inip binme eğitimi verildi Böyle ağır hastaların eklem dokularında kireç birikmesi görülür Hocamızın da dirseğinde var Son bir ayda rehabilitasyona önem verdik Ama Necati Öğretmen’mız fazla çabuk gelişme gösterdi Adi hastalarda iki üç ayda beklediğimiz gelişme Necati hocada bir ayda sağlandıHekimlere aleyhinde toplum önyargılı Doç Dr Necati Yenice, kendisine yapılan saldırıyla ilgili olarak da şunları söyledi: Yıkıntıilginç, hiçbir şey hissetmiyorum Kimseye kızgın değilim Yaşandı, geldi, geçti Binlerce insan tedavi ediyoruz, bir adam başına bu şekilde yaşandı Umulan şahıs da intihar etti Düzgün bir ruh sağlığına sahip olmadığının bir kanıtı Yani hastaya kızgın olmak gibi bir şart laf konusu yok Bugüne kadar hiçbir hastama öfke duymadım Görevimin başına döndüğümde de inşallah böyle bir şey yaşamam lakin bu bir şans Alınyazımızda varsa olur, ama inşallah olmaz Başlıca maalesef toplumlarda hekimlere aleyhinde bir önyargı var Devlet her şahsın başına bir polis koyamaz Bu olası yok Güvenlik olsaydı da hiçbir şey yapamazdı Birisi bu işi yapmayı kafasına koyduysa yapar, kimse de buna engel olamaz Ölen hasta, kronik rahatsızlıkları olan bir hastaydı Beyin kanaması geçirdi Tüm hekimler tüm hastalarının iyileşmesini ister  

858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt