nicebayan
FD Üye
- Etkileşim
- 2
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Tilâvet Secdesi ; Kur'ânı Kerîm'de on dört yerde geçen secde âyetlerinden birini okumak ya da işitmek durumunda yapılan secdeye denir
Kur'anı Kerimdeki secde âyetleri okunduğunda ve duyulduğunda yapılması gereken secdedir
Bu secdeye ilk kez kasıt ile başlanır
Maksat ettim Allah rızâsı için tilâvet secdesi yapmaya, doğruldum kıbleye!
Hedef ettim Allah rızâsı için Kur'an 'da geçen secde âyetine hitâben Tilâvet secdesi edâ etmeye, doğruldum kıbleye!
Bu iki niyetten birini söyleyerek Tekbir getirmek ve uç secdeye kapanmak
Secdede Sübhâne Rabbiyel A'lâ tesbihini (3 kez) okumak Ardındaki yeniden Tekbir getirerek Ayağa kalkılır
Ayağa kalkarken Semi'nâ ve eta'nâ ğufrâneke rabbenâ ve ileykel mesîrokunur
Eğer birdenbire pozitif Tilâvet secdesi yapılacaksa, bir defa niyeti olmak ve gerisinde arka arkaya Tilâvet Secdesi yapmak yine kâfidir *
Kur'anı Kerimdeki secde âyetleri okunduğunda ve duyulduğunda yapılması gereken secdedir
Bu secdeye ilk kez kasıt ile başlanır
Maksat ettim Allah rızâsı için tilâvet secdesi yapmaya, doğruldum kıbleye!
Hedef ettim Allah rızâsı için Kur'an 'da geçen secde âyetine hitâben Tilâvet secdesi edâ etmeye, doğruldum kıbleye!
Bu iki niyetten birini söyleyerek Tekbir getirmek ve uç secdeye kapanmak
Secdede Sübhâne Rabbiyel A'lâ tesbihini (3 kez) okumak Ardındaki yeniden Tekbir getirerek Ayağa kalkılır
Ayağa kalkarken Semi'nâ ve eta'nâ ğufrâneke rabbenâ ve ileykel mesîrokunur
Eğer birdenbire pozitif Tilâvet secdesi yapılacaksa, bir defa niyeti olmak ve gerisinde arka arkaya Tilâvet Secdesi yapmak yine kâfidir *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.