Tiftik Burger Tanımı İçin Gereçler
- 500 – 600 gram dana kuşbaşı
- 2 su bardağı su
- Tuz
- 2 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Cheddar peyniri
Tiftik Burger Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Eti düdüklü tencerede suyunu ekleyip haşlayın.
- Haşlanan etleri tiftikleyin.
- Bir yandan soğanları ortadan bölüp jülyen doğrayın.
- Başka bir tavada tereyağını ekleyip biraz tuz serpip soteleyin.
- Sotelenen soğanları kenara alın ve tıpkı tava içersinde iki yemek kaşığı kadar tiftiklenmiş etlerden tavaya koyup üzerine cheddar peynirini yerleştirin.
- Tavanın kapağını kapatıp orta ateşte peyniri erimeye başlarken maşa ile yahut düz bir kevgir yardımıyla burger ekmeğin üstüne yerleştirin.
- Sonra üzerine sotelenmiş soğanları da üstüne ekleyip başka burger ekmeğini kapatıp afiyetle yiyebilirsiniz. Yanına patates kızartabilirsiniz ????
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.