Tiftik Burger(Dana Brisket İle) Tanımı İçin Gereçler
Tiftik et için;
- Yarım kilo dana brisket
- 2 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 7-8 diş sarımsak
- Defne yaprak
- Tane karabiber
- Tane kimyon
- Top kekik
- Kaya tuzu
- Cheddar peynir
- Karamelize soğan
- 1 su bardak ılık su
- Yarım su bardak ılık süt
- 1 yemek kaşık toz şeker
- 1 tatlı kaşık tuz
- 1 paket instant kuru maya
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşık sıvı yağ
- 1 dolu yemek kaşık tereyağ
- 4 -4, 5 su bardak un
- Yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşık süt
- Susam, çörekotu
Tiftik Burger(Dana Brisket İle) Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak etimizi iri kuşbaşı dilimleyelim, düdüklüye soğanlar, havuç, sarımsaklar hepsi tabi dilimli itinasız olarak.
- File içinde baharatlar ile etimiz ve suyumuzu koyup 1, 30-2 saat pişirelim, düdüklü yoksa 5-6saat sürer.
- Suyunu süzüp, pişen eti havuçlar, soğanlar hepsini didikleyerek tencerede kavuralım az tereyağı ile başka yerde mor kuru soğan, ve olağan kuru soğan kavuralım karamelize olacak.
- Hamburger ekmekler için ılık su ve süt , 1 yemek kaşık şeker ve mayayı karıştırıp 10 dk kabartalım.
- İçine yumurta, sıvı yağ, tuz ve denetimli unu döke döke yoğuralım.
- Tezgaha alıp tereyağını hamura yayarak tekrar yoğuralım, hamurumuzu 45 dk maya için dinlendirelim.
- Dinlenen hamurdan yuvarlak bezeler yapıp yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye aralıklı koyup tekrar maya süreci için bekletelim.
- Pofidik olan burger emeklerimizi 2. Kere tekrar yuvarlayıp dizilerim tekrar kabarsın ve üstüne yumurta sarısı, süt karışımı sürelim.
- Susam corek otu serpebilirsiniz. 200 derece alt-üst ayar fansız 10 dk sonra 180 derece düşür 15 dk pişirelim.
- Fırından çıkar çıkmaz üzerine nemli bez koyalım.
- Pişen burgeleri ortadan bölelim alta tiftik et, karamelize soğan ve cheddar peynir koyup tekrar fırınlayalım.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.