Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

The Rise of Skywaler, Carrie Fisher'ın Anısını Yaşatıyor

The Rise of Skywaler, Carrie Fisher'ın Anısını Yaşatıyor
0
105

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
73
content_62288.jpg

2015 yılının Aralık ayında Disney yeni Star Wars üçlemesinin birinci sineması olan The Force Awakens'ı vizyona sürdü aradan tam bir yıl geçti ve hepimizin gönlünde Prenses Leia olarak taht kuran Carrie Fisher, 2016 yılının Aralık ayında aramızdan ayrıldı. Fisher'ın vefatının akabinde The Last Jedi izledik ve bu sinemada Fisher'ın elde olan sahneleri kullanıldı, birebir durum bu cuma vizyona girecek olan The Rise of Skywalker'da da makbul olacak.

Skywalker Efsanesi'ni sonlandıracak olan serinin dokuzuncu sineması birebir hengamda Carrie Fisher ismine da epey hoş bir anma merasimi olacak. Force Awakens sinemasında Fisher ile birlikte çalışma bahtına da erişmiş olan J.J. Abrams yeni sinemada Fisher'ın anısına sahip çıkılacağını vurguladı.

"Buradaki herkes üzere ben de Carrie'yi çok seviyordum. Onu uzun devrandır tanıyordum gelgelelim Force Awakens'da birlikte çalışmadan evvel bu kadar uygun bilmiyordum. Alışılmış ki onunla oturup hikayeye nasıl devam etmemiz gerektiğini konuştuk. Zira Leia olmadan hikayeyi sürdürmek imkansızdı. Şunu net bir formda söyleyebilirim ki dijital bir Leia yapmamızın hiçbir yolu yoktu, başkaca Leia'yı canlandıracak farklı birisini de asla düşünmedik. Tüm bunları o olmadan asla yapamazdık. Geçmişe dönüp kullanmadığımız sahnelerine bakınca, büyük bir fırsat olduğunun farkına vardık. Bu imajları sinemada kullanabilirdik. Onun söylediği replikler, ışıklandırma üzere her şeyin bize Leia'yı sinemada hissettirecek fırsatları sağlayacağını biliyorduk." diyen Abrams, Fisher'ın mirasının emin ellerde olduğunu vurguladı.

Carrie Fisher'ın sahneleri için çok uzun mesai harcadıklarını belirten direktör, "Tabii ki Carrie aramızda olsaydı diye düşündük gelgelelim benim için onun burada olmadığını düşünmek imkansızdı. Onunla ilgili sahneleri yaklaşık bir yıldır düzenliyoruz ve şunu söyleyebilirim o her sahnede hayli canlı, o her sahnede bizimle birlikte. Şayet nitekim hayatta olsaydı kimi şeyleri farklı yapabilir miydik? Evet yapabilirdik. Ama elimizde Carrie'nin bu sinemada olmasını sağlayacak bir fırsat vardı ve bunu kullandık. Tüm ekip (kızı Billie Lourd da dahil) Carrie'nin görse epeyce memnun olacağı sahneler çıkardık. O sahiden mükemmeldi. Bu epey duygusal bir durum ve onun artık aramızda olmadığını düşünmek epey üzüntü verici." dedi. 
  • Star Wars: The Rise of Skywalker'ın Yeni TV Reklamı, Sürpriz Bozabilir!
  • Galaksinin En Delikanlı Milleti: Kim Bu Mandalorlar?
Evet, tahminen Carrie Fisher şu an aramızda değil fakat Abrams'ın da dediği üzere o her hengam Prenses Leia olarak bir mahallerde, bir biçimde yaşıyor olacak. Yeni sinemalarda onun mevcut sahnelerinin kullanılmış olması epey memnunluk verici. 20 Aralık'ta beyaz perdede son sefer Carrie Fisher'ı göreceğiz. Bu durum bile Rise of Skywalker'ın değerini büyük ölçüde arttırıyor.

858,505Konular
982,691Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt