Teyze Revanisi Tanımı İçin Materyaller
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket Hamur kabartma tozu
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un (Kıvama nazaran arttırılabilir)
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 3-4 damla limon
Teyze Revanisi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbeti için gereçleri tencereye alıp köpük köpük olana kadar kaynatıyoruz. Soğuması için kenara kaldırıyoruz.
- Daha sonra yumurta ve şekeri güzelce çırptıktan sonra başka gereçleri de ekleyip çırpıyoruz. Kare borcam yahut dikdörtgen borcam tepsimize döküp 170 derecede yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz (Fırına nazaran değişebilir, denetim edelim)
- ben yarım ölçü yaptığım için fotoda küçük tepsi var
. - Piştikten sonra sıcak olan kekimize soğuk şerbetimizi döküyoruz. Soğuduktan sonra üzerini istediğiniz halde süsleyebilirsiniz. Ben hindistan cevizi tercih ettim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.