Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

tevhid yani la ilahe illallah ne demek ?? hiç merak ettiniz mi??şok olabilirsiniz!!!

tevhid yani la ilahe illallah ne demek ?? hiç merak ettiniz mi??şok olabilirsiniz!!!

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
ben şok olmuştum da paylaşmak istedim

Tevhid:Allahin kullar üzerindeki hakki,
Allaha iman inanç ile ilgili bütün meselelerin başinda gelirDiğer şartlara imanin sihhati,Allaha olan imanin sihhatine bağlidir

Tevhid akidesinin anlami:Yüce Allahi zatinda,sifatinda ve fiillerinde eşsiz ve ortaksiz bilme inancidirTevhid Allaha iman etmenin özüdür

Tevhidin iki çeşidi vardir? 1,Rububiyyet tevhidi(Itikadi ve ilmi tevhid) 2,Uluhiyyet tevhidi(Davraniş ve ameli tevhid)

Rububiyyet tevhidi:Yüce Allahin göklerin ve yerin Rabbi,içindekilerinin yaraticisi ve herşeyin maliki olduğuna teslimiyettirHükmünde takipcisi olmayan,kainatin Rabbi,bütün canlilarin riziklandiricisi,herşeyin yöneticisi ALLAH olduğuna inanmaktirBaşka bir ifadeyle ortak koşmadan yanliz Allaha iman etmek’tir

Bu çeşit tevhidi ate’istler hariç herkes kabul etmektedir,(Müşrikler bunu kabul ediyorlardi)

Uluhiyyet tevhidi:Ibadet,kayitsiz şartsiz itaati ve boyun eğmeyi yanliz Allaha karşi yapmak demektirBaşka bir ifadeyle bütün iş ve davranişlarinda yanliz ALLAH namina hareket etmektir

„Ben cinleri ve insanlari,ancak bana ibadet etsinler diye yarattim“(Zariyat:56)

Uluhiyyet tevhidi ile Rububiyet tevhidi birleştirilmedikce islamin Tevhid akidesi gerçekleşemez

Tevhid,Peygamberlerin ilk görevidir

Tevhid,Islamin şiari (parolasidir)

Tevhid,Allahin kullar üzerindeki hakkidir

Tevhid,Müslümanin dünyadaki görevidir

Tevhid,Islam ümmetinin,diğer insan topluluklarina tebliğ görevidir

selam ve dua ile

858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt