Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tevbe-i İstiğfârın en Üstünü

Tevbe-i İstiğfârın en Üstünü
0
115

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Şeddâd İbni Evs (RA)’den rivayet edildiğine göre Resûli Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz şöyle buyurdu:

“İstiğfârın en üstünükulun şöyle demesidir:

Allâhümme ente rabbî, lâ ilâhe illâ ente, halaktenî ve ene abdüke, ve ene alâ ahdike ve va‘dike mestetatü
Eûzü bike min şerri mâ sana‘tü, ebûü leke bini‘metike aleyye, ve ebûü bizenbî, fağfir lî fe innehû lâ yağfirü’zzünûbe illâ ente:

ALLAHIM! SEN benim RABBİMSİN
İbadete lâyık Senden başka İlâh yoktur Beni Sen yarattın Ben Senin kulunum Ezelde Sana verdiğim sözümde ve vaadimde hâlâ gücüm yettiğince durmaktayımİşlediğim kusurların şerrinden Sana sığınırım Bana lütfettiğin nimetleri yüce huzurunda minnetle anar, günahımı
itiraf ederim Beni affet; şüphe yok ki günahları Senden başka affedecek yoktur

*

Resûli Ekrem (SAV) sözüne şöyle devam etti:

“Her kim, bu seyyidü’listiğfârı (istiğfârın efendisi olan duâya) sevabına ve faziletine bütün kalbiyle inanarak gündüz okur da o gün akşam olmadan ölürse cennetlik olur

Yine her kim, sevabına ve faziletine gönülden inanarak gece okur da sabah olmadan ölürse cennetlik olur

Buhârî, Daavât 2, 16 Ayrıca bk Ebû Dâvûd, Edeb 100101; Tirmizî, Daavât 15; Nesâî, İstiâze 57

858,500Konular
982,380Mesajlar
32,975Kullanıcılar
yazaraliSon üye
Üst Alt