Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Terzi Nedir ?

Terzi Nedir ?
0
67

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
Terzi Nedir ? terzi nedir terzi ve moda tasarımcısı arasındaki ayrım ve moda tasarımcısı arasındaki farklar Terzilik, dokuma ürünlerini işleyerek üst baş ya da konut dokuma ürünleri haline dönüştüren kişilere verilen isimdir meleklerim Özellikle özel dikim işçilik isteyen şahsi olarak özel istek üstüne özel günler için üğretilen ısmarlama giyim bunun dışında belli standartlara uygun olmayan bedenlere tarafından elbise diken kişiye terzi denir bayan giyimini yaratıcı elbise, pantolon, etek, bluz, gömlek, ceket, gelinlik, gece kıyafeti, manto gibi giyim eşyalarını şahısların isteğine kadar i mal eden veveya onarımını yapan kişidir 1549354501 1549354501 terzinedir5c59460ab9094terzinedir5c59460ab9094terzinedir5c59460ab9094 görevler müşterisi ile model üzerinde konuşur ve müşterinin ölçüsünü alır, örneklere ya da müşterinin isteğine kadar kalıp çıkarır, kumaşı işaretler ve kalıba uygun bir şekilde keser, giyim eşyasının parçalarını diker, gerekli yerlere tela yapıştırır ve teyeller, teyellenmiş elbiseyi herif ya da manken üstünde prova eder, değiştirme yapılacak kısmı işaretler, gerekli değişiklikleri yapar, el ya da makine ile son dikişlerini yapar, düğme, kopça vb malzemeleri diker, tekrar giysilere ütü yapar, giysileri müşterinin isteğine tarafından değiştirir ya da onarır, kullandığı vasıta ve gerecin basit bakım ve onarımını yapar kullanılan cihaz ve malzemeler bez, tela, astar, ibrişim, iplik, masura, düğme, resmi rütbe işaretleri, dikiş makinesi, ütü, ma adale, mezura, gönye, eğri cetvel, düz cetvel, ütü masası, biçki masası, overlok makinesi, dikiş iğnesi, toplu iğne, toplu iğne yastığı, ütü yastığı, yüzük ve dağıtılmış makaralar ile kol tahtası, çıtçıt, fermuar, prova aynası, ölçü defteri mesleğin gerektirdiği özellikler bayan terzisi olmak isteyenlerin şekil ve uzay ilişkilerini gören, bir bütünün parçaları arasındaki ilişkileri görebilen, el ve parmaklarını ustalıkla kullanabilen, gözel ve ayaklarını eşgüdüm halinde kullanabilen, ayrıntıları algılayabilen, renkleri ayırdedebilen, itinalı ve titiz, sabırlı ve eleştiriye açık, öbür görüşlere ve yeniliklere açık kimseler olmaları gerekir marifetli ve tasarım yeteneği olan kişilerin meslekte başarılı olma olasılığı yüksektir mesleğin yapılmasını engelleyen durumlar ellerin titremesi, mesleğini yapmayı engelleyici maddi sakatlığının bulunması, yakın görüş bozuklukları, el ve parmak noksanlıkları, el ve parmaklardaki romatizma mesleğin yapılmasını engeller egzersiz ortamı ve koşulları kadın terzisi kumaş lifleri olan atölyelerde çalışır işini çoğunlukla oturarak yapar prova ve ütü yaparken ayakta durur, eğilir dikiş makinesini çalıştırırken şamata ve sarsıntı olabilir alıştırma saatleri iş yoğunluğuna tarafından değişir işini kimsesiz yapabilse de genellikle, yardımcılarıyla eşgüdüm halinde çalışır müşterileriyle ve yanında çalışanlarla etkileşimde bulunur egzersiz alanları ve meslek bulgu olanakları ulus ve özel işletmelerde, terzihanelerde, konfeksiyon atölyelerinde, moda merkezlerinde çalışabilecekleri gibi kendi işyerlerini de açabilirler konfeksiyon sanayinin gelişmesi ve imal maliyetlerini düşürmesi nedeniyle ısmarlama elbise yaptıranların sayısı azalmıştır bunun sonucu olarak da terzihaneler azalmıştır bu sebeple bir çok terzi konfeksiyon atölyelerinde çalışmaya başlamış, bir kısmı da değişik alanlarda iş çağırmak durumunda kalmıştır bununla beraber mesleğinde uzmanlaşmış kişiler müşteri çevrelerini dağıtmadan çalışmaya devam etmektedir tekrar tekrar nitelikli, mesleğini seven terzilere gereklilik vardır bilindiği gibi giyinmek insanların zorunlu ihtiyaçlarından biridir bu meslekte iş bulamayan kişiler konfeksiyon, modelci, kürkçü, el ve makine dikişçisi ve ütücülük yapabilirler bu meslekte iş bulma yönünden bayan ve erkek aralarında ayrım yoktur iş eğitiminin verildiği yerler mesleğin eğitimi tatmin edici müracaat olması durumunda tüm mesleki eğitim merkezlerinde verilmektedir meslek eğitimine antre koşulları iş liselerine giriş koşulları anadolu işanadolu kız meslek liseleri tekstil konfeksiyonalanına girebilmek için ilköğretim okulu mezunu edinmek ve orta öğrenim kurumları öğrenci seçme ve sipariş verme sınavında varisi olmak, kız işmeslek liseleri ve çok programlı liselerin dokuma konfeksiyon alanına girebilmek için ilköğretim okulu mezunu edinmek, pratik kız sanat okullarında öğrenim görmek için ilköğretim çağı dışında elde etmek, kız teknik öğretim olgunlaşma enstitülerinde öğrenim bakmak için ise ilköğretim okulu mezunu elde etmek gerekmektedir mesleki Eğitim merkezlerine giriş koşulları minimum ilköğretim okulu mezunu elde etmek, 14 yaşını doldurmuş 19 yaşından gün almamış olmak, oysa, 19 yaşından gün almış olanlardan daha önce çıraklık eğitimden geçmemiş olanlar, yaşlarına ve eğitim seviyelerine uygun olarak düzenlenecek mesleki eğitim programlarına kadar çıraklık eğitimine alınabilir bünyesi ve sağlık durumu mesleğin gerektirdiği işleri yapmaya uygun olmak, bir işyeri ile çıraklık sözleşmesi imzalamak gerekmektedir halk müziği eğitim merkezlerinde bu alanda kurs açılabilmesi için 10 şahsiyet grupların oluşması gerekmektedir Türkiye meslek kurumu göre düzenlenen işgücü yetiştirme kursuna katılacak kursiyerlerde aranan şartlar 1 15 yaşından gün almış olmak, 2 asgari ilkokul mezunu elde etmek, 3 yetiştirilecekleri mesleğe yerinde özelliklere sahip olmak, 4 kurumun o yöredeki il veya şube müdürlüğüne belirtilen, mesleksiz ve açık işsiz durumunda edinmek eğitimin süresi ve içeriği meslek eğitim süresi bayan terzisi mesleğinin eğitim süresi lise veya daha üstteki düzeyde genel eğitim görmüş olanlarda 1,5 yıl, ilköğretim mezunu olanlarda ise 3 yıldır bu okullarda öğrenim gören öğrenciler 3308 sayılı kanun hükümleri gereğince haftada 2 gün okulda 3 gün işletmede hüner eğitimi görmektedirler anadolu kız meslekanadolu meslek liselerinde eğitim süresi, bir yılı tanıdık olmayan dil hazırlık edinmek üzere 4 yıldır kız meslek meslek liseleri ile fazla programlı liselerde 3 yıl, kız teknik öğretim olgunlaşma enstitülerinde ise 2 sene, anadolu işanadolu kız meslek liseleri, kız meslek, meslek liseleri ile çok programlı liselerin tekstil konfeksiyon alanında öğrenim görebilen öğrenciler, genel kültür derslerinin yanı sıra temel sanat eğitimi, bilgisayar, araştırma teknikleri, girişimcilik, insan ilişkileri ve iletişim, kalite denetim, dokuma bilgisi, üretim planlaması, esas tasarım bilgisi, uyg ulama teknikleri, kalıp ve tasarımları, tasarım ve uygulamalar gibi meslek dersleri okutulmaktadır anadolu kız meslekanadolu iş liseleri ve kız meslekmeslek liselerinde öğrenim gören öğrenciler 3308 sayılı yasaya tarafından 11 sınıfta öğrenim görebilen öğrenciler 3 gün işletmelerde, 2 gün okulda, beceri eğitimi yaparlar bu eğitimleri esnasında en az ücretin %30undan az olmamak üzere ücret alırlar çıraklık eğitimini tamamlayanlara kalfalık belgesi ve unvanı verilir anadolu kız işanadolu meslek lisesi mezunlarına anadolu iş lisesi diploması ve teknisyen ünvanı, kız meslekmaslek lisesi mezunları ile çok programlı lise mezunlarına iş lisesi diploması ve teknisyen ünvanı, kız teknik öğretim olgunlaşma enstitüsünü ve pratik kız sanat okullarını bitirenlere kurs bitirme belgesi verilir meslekte ilerleme çıraklık eğitimini tamamlayanlar kalfalık sınavına alınırlar ve başarılı olanlar kalfa olarak ustalık eğitimine katılabilirler sanatçı elde etmek için, kalfalık döneminde yapılan eğitim genel olarak yoğunlaştırılmış kurslar biçiminde uygulanmaktadır sınavı başaranlar fayda belgesini alıp kendi işyerlerini açabilirler kız meslek liseleri ve fazla programlı liselerin hazır giyim ve tekstil konfeksiyon alanından mezun olanlar teknisyen unvanı ile mezun olurlar kadın terzileri bluz, etek, manto, pantolon, gece kıyafetleri, ceket, gelinlik dikimi alanlarında uzmanlaşabilirler benzer meslekler erkek terzisi, konfeksiyoncu hazırlanmış giyim, modelci ve kesiciler, kürk terzisi, el ve alet dikişçisi burs, kredi ve aidat durumu bu mesleğin pratik eğitimi esnasında 3308 sayılı çıraklık ve mesleki eğitim kanununa tarafından işletmede hüner eğitimi görebilen öğrenci en az ücretin %30undan eksik olmamak üzere bir ücret almaktadır kalfalık belgesi olan şahısların alacakları aidat anlaşmaya emrindeki olarak değişmektedir kalfalık aşamasında kalfanın mesleki yeterliliği, bereketli çalışması, işverenin vergi politikası, işyerinin ekonomik durumu gibi faktörler bu ücretin belirlenmesinde etkin rol oynar bazı işyerlerinde ücret aylık ödenirken bazı işyerlerinde ise parça başı ya da prim sistemi biçiminde de ödeme yapılır mesleki eğitimini tüketen terzilerden özel sektörde çalışanlar yetenekleri ve sektörün kuralları çerçevesinde en az ücretten eksik olmamak üzere değişken oranlarda ödenti alırlar bu tedarik en düşük ücretin 2 ile 3 katı aralarında değişmektedir işinde uzmanlaşmış, kendi atölyesini kurmuş, müşterilerini memnun edebilen, ve pazarlama konusunda bilgili olan kişiler daha yüksek gelir elde edebilmektedirler  

858,519Konular
981,241Mesajlar
31,098Kullanıcılar
yasin acarSon üye
Üst Alt