elektronikci
FD Üye
Teriyaki Sos Tanımı İçin Malzemeler
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı taze zencefil
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 su bardağı doya sosu
- 3 yemek kaşığı esmer şeker
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 yemek kaşığı susam yahut ayçiçek yağı
Teriyaki Sos Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sarımsak ve zencefil rendenin ince tarafıyla rendelenir.
- Uygun bir tencereye nişasta ve su hariç öbür materyaller karıştırılıp ocağın kısık ayarda kaynayana dek karıştırılır.
- Kaynayan sos beş dakika daha karıştırılıp.
- Nişasta ve su öteki bir kabın içinde çırpılıp sosun içine dikkatli bir formda eklenip daima çırpılır.
- Sosumuz kalınlaşınca kıvam alınca ateşten alınır servise hazır.
Teriyaki Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı